Torsdag og fredag kommer Sirkus Agora til Fillan, og lørdag reiser de videre for å opptre på Frøya, både lørdag og søndag.

– Det er helt spesielt for oss å komme til Hitra og Frøya. Bygder og tettsteder på kysten i landet gir oss enormt med energi og spilleglede. Dette er det beste publikumet det er mulig å spille for. Og på veien får vi vist fram det flotteste landet i verden til våre artister og arbeidere.

I år er det hele 35 år siden Jan Ketil Smørdal dro ut på veien i Norge som Europas yngste direktør på eget sirkus. Etter rekordsesong i 2023 er Cirkus Agora tilbake med et stjernelag fra hele Europa. Cirkus Agora stiller med artister og arbeidere fra Portugal i vest til Ukraina i øst.

- Det har aldri vært viktigere å binde europeere sammen. Det gjør vi best ved å dele kulturopplevelser og bli kjent med hverandre, sier Jan Ketil Smørdal, direktør på eget sirkus på 35. året.

I årenes løp har Smørdal arbeidet med artister og arbeidere fra nesten alle verdensdeler.

- Utfordringer er det selvfølgelig gjennom sesongene, men samholdet blir helt enormt på veien og alle gråter når sesongen er over, sier direktøren.

I fjor turnerte de fra Bergen i sør til Kirkenes i nord. Dette planlegger de å gjøre i år også.

Har numre som kan ta pusten fra de fleste

I 2024 presenterer Cirkus Agora hele ti forskjellige numre i en jubileumsforestilling som blir noe utenom det vanlige. Det loves luftakrobatikk, klovnerier, håndstående numre, balansekunst, sjarmerende hunder og hester for å nevne noe.

– Vi har vært veldig heldig med artistene våre i år. Vi har flere nye numre som kan ta pusten fra de fleste.

Magi i teltet er en opplevelse du ikke får på skjerm

– Inntrykkene, lukten av sagmugg, popcorn og magien i teltet er opplevelser som du ikke får på skjermen. Det er veldig tett på, og vi har fått til en forestilling som passer fra de helt små til de store.

I 2023 satte Cirkus Agora rekorder som var både uventet og gledelig for direktøren og hans følge på veien. Sirkuset økte publikumstallet med 50% i forhold til året før som også var en rekordsesong. Dette gjør sirkuset til en av landets større private aktører innen scenekunst.

– Det solide resultatet i fjor gir oss masse energi til å fortsette å levere gode opplevelser. I tillegg gir det en trygghet til oss som formidler scenekunst uten offentlig støtte. Det gjør igjen at vi kan prestere større og bedre avslutter en fornøyd sirkusdirektør som absolutt ikke tenker å legge inn årene selv om han fyller 60 år i 2024.