Lørdag 2. april, blir det et stort arrangement på Frøya, til støtte for den humanitære situasjonen i krigsrammede områder i og rundt Ukraina. Arrangørene ønsker ellers å sette fokus på fred for hele verden; for alle, opplyser de i ei pressemelding.

Dette er ikke en politisk plattform eller en demonstrasjon, men et fredelig arrangement som har plass til alle i Frøya sitt mangfold, opplyser de videre.

De som kommer fra andre kommuner er også hjertelig velkommen til å delta.

Tog, appeller og kulturelle innslag

Programmet er i samme format som 17. mai. Alle går i tog fra brannstasjonen på Siholmen til torget. Der blir det taler, appeller og musikk representert av hele Øyriket. Alle 3. og 4. klassinger fra hele Frøya har øvd på ballongvisa som de skal fremføre i lag.

Alle artister og medvirkende jobber gratis for å støtte dette arrangementet. Arrangørene retter en takk til det lokale næringslivet og frivillige som gjør det mulig å gjennomføre «Frøya for fred».

– Dette viser til et stort lokalt engasjement som betyr mye for alle de som nå er utsatt for - og påvirket av en krigssituasjon, sier initiativtaker Laura Allena og hennes medarrangører Svitlana Kirsan, Raimonda Stanke, Gabriëla Lukassen, Monika Kopaczek-Styczen, Vida Bekken, Inga Andersen og Elin Karpinski-Strandheim.

For flere oppdateringer og informasjon om programmet på scenen, er det mulig å følge «Frøya for fred» sitt arrangement på Facebook.