Torsdagskveldens to forestillinger i Frøya kultur- og kompetansesenter involverer rundt 100 elever foran og bak scenen, og er skrevet for anledningen av lærerne ved Frøya kulturskole

- Dette er den største oppsetningen vi noensinne har hatt, og det er første gang vi arrangerer sammen med Hitra kulturskole, forteller Toril Antonsen Aae, rektor i Frøya kulturskole.

- Vi har også leid inn proff lysdesigner for anledningen, så dette blir svært og storslagent, lokker rektoren.

Planlagt fra i vår

Som forberedelse til åpningsuka på Frøya kultur- og kompetansesenter har kulturskolene på Frøya og Hitra arrangert felles work-shop både før sommerferien og nå etter, med intens øving og gjennomgang av program.

Planene for forestillingene og innøving av numre startet alt mot slutten av forrige skoleår. Det er et stort opplegg for en kulturskole, og hovedkonseptet har vært klart lenge med småjusteringer underveis. Når alle brikker har falt på plass og alle har øvd fra seg, kommer kulturskoleelevene til å presentere publikum for ”Bølgebarna”.

– Vi kommer til å by på noe annet enn en vanelig konsert, forteller Antonsen Aae.

- Vi vil invitere publikum inn i et eget univers som handler om kystlivet. Vi vil ta dem med ned i havet, ned i fjæra og inn i kulturskolen. Vi håper virkelig folk tar inn alle sanseinntrykkene, fortsetter hun med stor innlevelse og entusiasme.

Forestillingene vil by på forskjellige utrykksformer, og de som er involvert har et aldersspenn fra barnehage til videregående, og kulturskolesjefen understreker at alle rollene er like viktige i seg selv. Det er ikke det tekniske nivået det kommer an på, det er innsatsen hver enkelt legger i det man gjør som teller.

Økt samarbeid mellom kulturskolene

Selv om Frøya kulturskole har regien og ansvar for hele opplegget, har også kulturskolen på Hitra blitt invitert til å bidra. Dette synes Antonsen Aae er særdeles hyggelig, og underveis mellom de mange øvingsrommene går vi oss på Bjørn Fjeldvær fra Hitra kulturskole.

– Dette er vi naturligvis veldig glade for, kommer det med et stort smil.

- Vi er like glade for dette flotte bygget som frøyværingene, og ser for oss et mye nærmere samarbeid i tiden som kommer, erfaringen har vært noe delte i tiden som ligger bak oss, fortsetter Fjeldvær. Han legger til at han føler at det ved siden av det praktiske, også synes å være en økt politisk vilje til samarbeid øyene i mellom.

- Dette er det første konkrete samarbeidsprosjektet vi har, og for oss blir det helt naturlig å ta dette huset i bruk, sier Fjeldvær.

- Det er jo ikke mer enn en halv time fra Fillan, og når nybrua kommer blir det jo raka vegen, sier han og avslutter med å fortelle oss at tanken om felles julearrangement allerede er luftet.