Det var mandag de tre dukket opp. Først kom kattemor på rekogniseringstur, før hun gikk og hentet de to ungene sine.

- Det er ingen tvil om at de er vante til mennesker, sier Svanhild Skarpnes, som er på ferie i huset de tre kattene slo seg til ved. Hun varslet svogeren Harald Skarpnes og hans kone Gretha, og sammen har de prøvd å finne ut om det er noen i nabolaget som eier dem. Men så langt til ingen nytte. Ingen kjenner til den svært så tillitsfulle kattemoren eller de like kjælne ungene hennes. Kattungene er trolig rundt tre måneder, og både de og mora lar seg lett håndtere. Kattenes væremåte forteller at de har et hjem, og at de ikke har vært lenge hjemmefra.

- Kan kattemor ha tatt med seg ungene sine og gått hjemmefra frivillig? undrer Harald Skarpnes.

Han frykter for at det er noen som har gått lei av dem, og plassert dem i Skarsvågen med vilje. Hvis det er tilfelle, gjør det ham sint. Nå må folk begynne å ta vare på kattene sine. Alle som har katter må kastrere dem, så slipper vi sånt, sier Harald Skarpnes, som i likhet med svigerinnen Svanhild, synes det er tragisk å tenke på at en eier kanskje ikke melder seg.

- Jeg vil gjerne ha tips om hvem sine katter det er, og hvis ikke eieren melder seg, håper jeg det er noen som vil overta dem, sier han.

Ettersom eierne av feriehuset ikke har mobildekning der de bor, har Harald Skarpnes tatt på seg å være kontaktmann. Han kan kontaktes på telefonnummer 72446931.

TAMME: Harald Skarpnes med de tre kattene som plutselig dukket opp i Skarsvågen, og som det nå etterlyses eiere til. Foto: Bjørg Støen