Mandag 12 januar trer de nye rutene til Atb i kraft. De siste rutene som ble klare, og offentliggjort i dag, var for ferge og båttrafikken i øyrekka. Her er det kun snakk om minuttjusteringer av ruter.

Men dette hjelper ikke de reisende fra øyrekka - og da spesielt Froan - som er avhengige av kollektivtrafikk også når de har ankommet Dyrøya. Bussen som har korrespondert med formiddagsbåten som ankommer Dyrøya i 10.30-tida onsdag, torsdag og fredag, blir tatt bort.

- Dette er de dagene vi i Froan har mulighet til å ta en dagstur til Sistranda. Folk skal jo til legen, i bassenget og andre ting. Det går ikke an å ta fra oss den muligheten, sier Sverre Haarstad, som representerer Froan i Frøya trafikkråd.

- Det stemmer at bussavgangen klokka 10.35 er tatt bort. Bakgrunnen er at det er meget få reisende på denne avgangen, sier Grethe Opsal, markedssjef i Atb.

Flere bussavganger er tatt bort i Atbs nye ruter. Noe Haarstad kan ha forståelse for.

- De har jo satt opp store busser som har hatt få passasjerer. Men denne ruta, som i alle fall vi i Froan trenger, må de ha et tilbud på. Det må være mulig å få taxi eller minibuss som bestillingstur, sier Haarstad.

Grete Opsahl sier at Atb jobber med å få til en ordning med bestillingsturer i øyregionen, men kan ikke si på hvilke ruter det kan være snakk om, eller når Atb kan ha det på plass.