Mandag 7. september kl. 17:30 møtes lokalpolitikere fra Hitra og Frøya til lokalvalgs-debatt. Debatten holdes utenfor Hitratorget i Fillan (inne på biblioteket dersom dårlig vær) med god mulighet for at  publikum kan komme og stå ringside for å følge med debatten, og også komme med egne spørsmål om man vil.

- Vi håper på mye publikum som ramme rundt debatten fra øyregionen, sier Jøte Toftaker (NRK), Linda Bjørgan (NRK) og Bjørn Lie Rønningen (Hitra-Frøya).

Debatten sendes også direkte på nett-tv både på hitra-froya.no og på nrk.no.

Sendestart kl. 17:30. Møt opp i god tid

- Vi vil åpne for at publikum både før og under debatten, skal få slippe til med spørsmål i en åpen runde. I valgdebatten for Hitra og Frøya har vi valgt temaene lokaldemokrati og næringsliv, kommunereform og sentralisering, arbeidsinnvandring og flyktninger, samt vindkraft, før vi fortsetter med publikumsspørsmål, forteller prosjektleder Bjørgan.

Politikere fra alle partier

En rekke lokalpolitikere fra alle partier på øyene er invitert og har takket ja til å stille i den timeslange debatten, som dreier seg rundt noen hovedtemaer.

  • Lokaldemokrati og næringsliv

  • Arbeidsinnvandring/flyktninger

  • Kommunereformen/sentralisering

  • Vindkraft

  • Åpen runde med publikumsspørsmål

Debatten er en del av NRKs valgturne Valgtorg og gjøres her lokalt i samarbeid med lokalavisa Hitra-Frøya. Det skal arrangeres tolv slike lokale debatter i Trøndelag under valgkampen.

- Vårt lokale valgtorg er en times direktesendt nett-TV-debatt. Debatten sendes live på nettsidene til Hitra-Frøya, Adresseavisen og NRK. Det blir også innslag i NRKs ettermiddagsradio og på NRK Midtnytt, samt artikler, omtale og reportasjer i Hitra-Frøya og på NRK Trøndelags nettsider før, under og etter valgdebatten, forteller reportasjeleder i NRK Trøndelag, Linda Bjørgan.

To debattledere

Med sitt Frøya-opphav har hun god kjennskap til samfunnsutviklinga i øyregionen, og Bjørgan er prosjektansvarlig for det nye samarbeidet. Debattledere vil være lokalavisas redaktør Bjørn Lie Rønningen og programleder Jøte Toftaker fra NRK Trøndelag.

- Dette er første gang våre to mediehus samarbeider på denne måten, og jeg ser fram til at vi kan utnytte hverandres spisskompetanse til å lage ei sending som velgerne forhåpentlig finner spennende og opplysende, sier redaktør i lokalavisa, Bjørn Lie Rønningen.

- Dette blir en politisk debatt der også folk flest vil få anledning til å komme med spørsmål til politikerne. Vi tror valgtorget vil nå enda lenger og bredere enn et tradisjonelt folkemøte, siden vi bruker nett-tvmediet. Det vil også være mulig å se sendinga i reprise, sier Rønningen.

Spørsmål kan også sendes inn på forhånd til post@hitra-froya.no