Hitra Arbeiderpartis forhandlingsutvalg sendte sent onsdag kveld ut melding til sine politiske kolleger i andre partier om at partiet har inngått valgteknisk samarbeid med Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstrepart og Miljøpartiet De Grønne om valg av formannskap, ordfører og varaordfører.

Pensjonistpartiet, som har vært Arbeiderpartiets samarbeidspartner i siste fireårsperiode og som har hatt varaordføreren, er ikke med i det nye samarbeidet. I hvert fall ikke foreløpig.

- Vi er i dialog med PP om videre samarbeid. Likeledes er vi også åpne for å invitere andre til bredest mulig politisk samarbeid i kommende periode, herunder fordeling av verv i komiteer med mere, skriver forhandlingsutvalget ved Eldbjørg Broholm, Astrid Mortensvik og Hege Lie Rønningen.

Ole L. Haugen blir helt som ventet ordfører. Mens partikollega Eldbjørg Broholm får varaordfører-posten.

Forøvrig forteller forhandlingsutvalget til Ap at man er enig om at Trygve Sivertsen (Ap) blir formannskapsmedlem. Det samme gjelder Hilde Jørgensen (SV), mens medlemmer i Helse og omsorgskomiteen blir Miriam Baglund, (MDG) og Ann-Bjørg Strøm (KrF).

Hvilke politikere fra andre partier som trer inn i det nye formannskapet, er ikke kjent.

Det avtroppende kommunestyret møtes for siste gang torsdag fra kl. 13. Møtet overføres på web-tv via kommunens nettsider og hitra-froya.no (link kommer)