Torsdag formiddag ble det arrangert åpningsfest ved Fillan barnehage.

Etter omfattende renovering og utvidelse av bygningsmassen samt fornyelse av utearealet, var det mange øyværinger som hadde tatt turen for å ta den festpyntede barnehagen i nærmere øysyn. Gratulasjonene og lovordene strømmet på over hvor flott den nye barnehagen framstår den i dag.

Bygd for framtiden

Først ble alle gjestene med på en innmarsj med musikk i fra Småbarnshuset og gjennom barnehagen, deretter opp til Storbarnshuset hvor det ble holdt taler.

Åpningsfesten startet med innmarsj gjennom barnehageområdet.

- I dag føler jeg en stor takknemlighet og lettelse over at vi har fått til dette og at barnehagen endelig står ferdig, åpnet en stolt barnehagebestyrer Toril Fjeldvær å si.

- Det er en stor dag for barnehagen og mange å takke, la Fjeldvær til. Hun berømmet blant annet politikerne for å ha bevilget penger til et så stort prosjekt som dette og for at de har hørt på de ansattes ønsker om å forbli på tomten. Hun berømmet også personalgruppen for deres tålmodighet.

- Fillan barnehage er nå en barnehage som det er all grunn til å være stolt av, og som vil stå seg utrolig godt i mange år fremover. Så lenge det fortsettes å fødes mange barn på Hitra så skal Fillan barnehage stå klare til å ta i mot dem. Det er per dags dato 82 barn i barnehagen på Fillan og plass til enda flere, strålte Fjeldvær.

Barnehagebestyrer Toril Fjeldvær klipper snoren under åpningsfesten.

En lang og kronglete vei

Ordfører Ole L. Haugen ville også si noen velvalgte ord under den offisielle åpningsfesten. Først gratulerte han alle ansatte, barn og foreldre med en flott ny barnehage.

Haugen poengterte også at det har vært en lang og kronglete vei for Fillan barnehage slik denframstår i dag.

At utbedringsplanene for barnehagen har pågått i nærmere ti år. ble det blant annet påpekt i en av talene.

- Men når enden er god, er allting godt. Og jeg må bekrefte det bestyrer Toril og de ansatte sier; det her ble bra til slutt!

Deretter var det dags for barnehagebestyrer Toril Fjeldvær, ordfører Ole L. Haugen og barnehagebarna å klippe over de mange fargerikene snorene utenfor Storbarnshuset.