Hytter og fritidsboliger har en sentral plass i norske hjerter. I fjor ble det ferdigstilt rundt 7000 hytter. Fjellhytter er fortsatt mest populært og Trysil og Sjusjøen er attraktive områder. Flere og flere får likevel øynene opp for hytter langs kysten. I fjor startet byggingen av den første hytta i det nye hyttefeltet på Eid på Glørstad på Hitra. Totalt er det tomter til 31 hytter fordelt på det store feltet.

- Vi skal bygge en tilhørende marina med rundt 30 båtplasser, fortelller Arnfinn Olsen.

Foto: Hasse Lossius

Arnfinn Olsen og Randi Schei er grunneiere og har brukt mye tid og penger på å skape  de flotte hyttetomtene. Hyttefeltet ligger litt i høyden med god utsikt over sjøen. Olsen og Schei arbeider i firmaet Hitra Graveservice som har bygget ut veiene til tomtene.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger på at veiene er breie og det er lett å  komme fram med materialer og utstyr, forteller Schei.

Til nå er det solgt seks tomter og det er stor byggeaktivitet i feltet.

Per Einar Olsen og Tove Bjørklund har funnet sitt paradis på Eid

- Vi kommer til å tilbringe masse tid utpå her

Tove Bjørklund og Per Einar Olsen har sett seg ut ei tomt med god utsikt over Eidsvågen som går videre ut i Barmfjorden. Den ligger høyt i terrenget, men samtidig skjermet.

- Vi har fått kjempegod hjelp av to usedvanlig dyktige snekkere fra Krangnes bygg, men nå skal vi gjøre det meste selv, forteller Olsen.

Bjørklund og Olsen har tre barn og kommer fra Trondheim. De har valgt Eid både på grunn av beliggenheten, og gode venner som har hytter i nærheten.

- Vi kommer til å tilbringe masse tid utpå her. Det er mange utrolig trivelige folk her, mener Bjørklund. Begge to er naturinteresserte og ser for seg både fotturer og turer med kajakk. Olsen er en habil hobbyfotograf og trenger ikke å se lenger enn ut av hyttevinduet for å finne gode motiver. De har ikke satt en dato for når hytta skal være ferdig, men planlegger å bruke helger og ferier på å ferdigstille den.

Arnfinn Olsen og Randi Schei med Solveig på fanget. Stian Klungervik, hytteeier Runar Klungervik, Kim Aleksander Kværnø og Guro Klingeberg Schei

Lokal hyttebygger

Runar Klungervik har derimot et større tidspress på seg.

- Den må være ferdig i slutten av mai for da har jeg sagt opp leiligheta, forteller han.

Han har satt både kamerater og sin bedre halvdel i sving for å bli ferdig. Klungervik er hitterværing og kunne ikke  tenkt seg en bedre plass å ha hytte enn på øya han er oppvokst. Hytta han har valgt har åpen kjøkken- og stueløsning og store panoramavinduer. Tomta hans ligger forholdsvis høyt og man har sola fra den står opp til den går ned.

- Jeg skal legge plater selv og ellers får jeg hjelp fra Hitra Bygg og Snekkerservice, forteller han.