Frank Børø, Asbjørn Helge Gåsø og Per Arve Sørngård var alle viktige bidragsytere da Strindheim vant den såkalte «masterklassen» i Holmenkollstafetten. Det vil si klassen for løpere over 55 år.

Frank, Asbjørn og Per Arve beviste i hovedstadsgatene at de fortsatt har både snert i frasparket og fart i kroppen selv om det ikke går like fort som det gjorde for rundt 30 år siden. På sytti og åttitallet oppnådde karene meget gode tider både i lokal, trøndersk og for så vidt nasjonal målestokk.

Drev det lengst

Frank Børø var den som drev det lengst av de lokale veteranene. Hitterværingen var god selv om det var et stykke opp til broren Knut som også hevdet seg internasjonalt. Asbjørn Helge Gåsø hadde sine beste år i løpssammenheng fra først på åttitallet og en tiårsperiode fremover. 2 timer og 37 minutter var frøyværingens bestenotering på maraton.

-Jeg har fortsatt stor glede av å løpe selv om det ikke går like fort som før. Det blir også kortere distanser og færre økter enn det som var tilfelle i den perioden hvor jeg satset. Nå nøyer jeg meg som oftest med to-tre økter i uka. Enten på egen hånd eller sammen med veteranene i Strindheim. Løping på asfalt er det mer eller mindre slutt på, sa Gåsø til Hitra-Frøya.

Jobber i Verdal

Det gjorde han etter at triumfen i hovedstadsgatene var et faktum. Flere av de som sørget for at Strindheim vant den eldste klassen har gode meritter å vise til. Asbjørn Helge la ikke skjul på at det var artig å få på seg startnummer igjen. Selv om det er tyngre å flytte beina enn det som var tilfelle i glansdagene da han var god for litt over to og en halv time på maraton.

-Jeg føler at flesteparten av oss har blitt flinkere til å verdsette det sosiale aspektet enn vi var den gangen. Tiden og plasseringen betyr kanskje ikke så mye selv om det er lett å se at brorparten fortsatt har konkurranseaspektet intakt, sa Gåsø som bor i Trondheim og jobber i Verdal hvor han er rektor ved Leksdal skole. 55-åringen er helgependler og har fortsatt tette bånd til Frøya.

-Jeg er mye på Frøya og både ungene og kjæresten liker seg der. Det blir både snekring, fisking og andre sysler når jeg tar turen utover. Jeg er opptatt av helseaspektet og det er en viktig grunn til at jeg prøver å røre så mye på meg som jeg har mulighet til. Spesielt så lenge jeg har en stillesittende jobb, sa Gåså som også er midtnorsk mester på 800-meter før han trappet ned.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no