Over helga starter vinterferien, men skolene tar gjerne fri før foreldrene slipper unna jobben. Hitra Kunst- og håndverksforening tilbyr derfor ulike kurs i håndverk for de unge som ikke kan reise bort i vinterferien.

Kursinstruktør Kjerti Lindal har forberedt materialer til noen av kursene, som holdes i Innsia kulturhus ved Strand skole.

- Jeg har slaktet en av hanene våre, og har plukket fjær fra kalkunhøna vår. Fjærene blir fine å bruke til kurset i å lage indianske drømmefangere, sier Lindal.

I tillegg blir det kurs i trearbeid, sying av lammeskinnstøfler og keramikk.

- Vi håper det er flere unge som kan synes dette høres gøy ut. Vi håper også å holde kurs i påskeferien og høstferien, med aktiviteter som ungdom ønsker å holde på med. Det er bare å komme med innspill til hva man ønsker å lære, sier Lindal.

Thea Sofie Baglo Lund, skal sammen med Steinar Vollsund Fjeldvær og Viola Erlingson sørge for kafedriften og ellers hjelpe til.

- Jeg har selv holdt på med trearbeid, keramikk og tegning. Når man først kommer i gang er det artig å holde på med, sier Thea.

Kunst- og håndverksforeningen tar også i mot påmeldinger utover i uken, om noen har lyst til å starte senere, og transport til og fra skal ordne seg. Informasjon finnes på Innsia kulturhus sin Facebook-side.

- Jeg har sjekket bussrutene, og det er enkelt å komme seg hit med buss, både fra Forsnes og Ut-Hitra. De som kommer hit tidlig kan spise frokost sammen med oss i kafeen, som Kulturverksted for ungdom vil holde åpen. Unger og ungdommer fra Frøya og Snillfjord er også velkomne.  De som ikek kommer seg hit med bil, kan bare å ta bussen til Sandstad, så skal vi komme og hente dem om de ringer, sier Lindal.

Hun vil gjerne endre en opplysning i plakatene som er hengt opp i forkant av kurset.

- Der står det at barn opp til tredje klasse må ha med seg en hjelper. Men nå har vi  fått tak i et par assistenter, så de kan komme alene. da er det bare å melde seg, sier Lindal.