I 2011 åpnet Sparebanken Hemne filial for Hitra og Frøya, med lokaler i Fillan. Siden den gang har banken vokst raskt. Denne uken kunne banksjef Tor Espnes ta i mot Connie Haugen som kunde nummer 1.000.

- Jeg byttet bank da jeg søkte boliglån, og ville ha alt i samme bank. Det var veldig stas at jeg ble kunde nummer 1.000, sier Haugen.

Rundt 600 av kundene er fra Hitra, mens 400 er fra Frøya. Nå vil banksjefen få flere frøyværinger inn i porteføljen.

- Satser i øyregionen

- Vi har sett en positiv utvikling siden vi etablerte oss her, og vi ønsker å øke ytterligere. Vi ser at vi har flere kunder på Hitra enn Frøya, og nettopp derfor ønsker vi å etablere oss med egen avdeling på Frøya. Det er også viktig for kundene på Hitra at de ser at Sparebanken Hemne satser i øyregionen og at vi blir her i lang tid fremover. Det gjør vi ved å bygge fillial på Frøya, sier Espnes, som er født og oppvokst på Hellandsjøen i Hemne, men er halvt frøyværing gjennom faren.

- Et kjempespennende marked

- Frøya er et kjempespennende marked på bedriftssiden, med mye kapital i omløp. Vi er ikke ute etter de aller største kundene, men det er mange små og mellomstore bedrifter og personer tilknyttet disse, som vi ønsker å tilby lån, forsikring og spareavtaler til. Vi er tilknyttet Eika alliansen, som består av 75 lokalbanker, som gjør det mulig for oss å være konkurransedyktige, samtidig som vi kan være en lokal aktør med tett oppfølging av kundene, sier Espnes.

Den nye fillialen skal etter planen åpne til høsten.

- Vi er nå på utkikk etter egnede lokaler i Sistranda sentrum, der vi sannsynligvis vil åpne i september, sier Espnes.