Etter 500 timer med opppussing av en gammel og sliten færing, som Geir Haarberg hadde fått av en kompis, var båten klar for å fraktes til hytta på Hitra. Men det skjedde ikke langs landeveien.

- Fattern bestemte seg for at han hadde lyst til å ro til Hitra, og planen var at han og kompisen som han fikk båten fra skulle ro sammen. Men kompisen trakk seg fordi han mente han var i for dårilg form. Da spurte han om jeg ville være med. Jeg tenkte først at det ikke var noe problem, for det er jo ikke så langt. Men det var veldig langt ja, sier Henrik Haarberg (23).

- Vi dro onsdag kveld i elleve-tiden og rodde hele natten. Det var mye lengre enn jeg trodde, og det var ganske slitsomt. Vi hadde håpet på å seile et stykke, men det var noen nedturer da vi hadde seilt litt og det ble lite vind. Da måtte vi begynne å ro igjen med blemmer i hendene, forteller Henrik.

Etter drøyt sytten timer og nesten 100 kilometer med roing kunne han og faren endelig fortøye båten utenfor Balsneset på innsida av Hitra.

- Det var helt herlig å komme frem etter den lange turen. Nå blir båten liggende her. Vi skal ikke ro båten tilbake får å si det sånn, sier Henrik.