Det sier Ola Skjåk-Bræk, daglig leder ved Ansnes Brygger på Hitra. Han er en av initativtakerne til samarbeidsprosjektet «Opplev Øyriket». Alle aktører innen reiseliv på Hitra og Frøya - enten man tilbyr overnatting, mat eller opplevelser - er invitert til å bli med i samarbeidet. I første omgang jobbes det mot en større presentasjon av øyriket i Trondheim i 2018.

- Den foreløpige planen er å vise oss fram på Torget i Trondheim. Her skal vi ha stortelt, hvor den enkelte reiselivsaktør kan fortelle om hva vedkommende driver med og kan tilby turister. Vi skal servere gratis fiskesuppe og vi skal ha musikk. Om kvelden blir det konsert med musikere fra Hitra og Frøya i Olavshallen, forteller Rune Almo ved Hjorten hotell, en annen av initativtakerne.

- Dette skal ikke være noen salgsmesse for den enkelte deltaker. Vi skal sammen selge opplevelsene i øyriket Hitra og Frøya.

I likhet med Skjåk-Bræk mener han at Hitra/Frøya er for lite kjent som reiselivsdestinasjon. Mens øyværingene skiller strengt mellom Hitra og Frøya, er dette uinteressant for den som kommer utenfra. Turister som kommer til Hitra ønsker også å vite hva de kan oppleve på Frøya, og omvendt. Det er hele øyriket som er spennende, uavhengig av kommunegrensa.

- Forhåpentligvis kan også flere bli lokket til å flytte hit, når de får se alt hva vi har å by på, sier Torill Pettersen i Frøya Næringsforum.

Torsdag møttes interessenter fra både Hitra og Frøya for andre gang for å diskutere ideer og framdrift mot stor-arrangementet i Trondheim i 2018. En styringsgruppe ble nedsatt, og det ble en første fordeling av arbeidsoppgaver.

- Arrangementet vil kreve en betydelig dugnadsinnsats fra alle som velger å delta. Planen er at konserten i Olavshallen vil gi et overskudd som kan dekke mesteparten av kostnadene. Dessuten ønsker vi også å gi næringslivet i regionen mulighet til å bidra med sponsorstøtte, sier Skjåk-Bræk.

950 50 030 Bjorn.Ronningen@hitra-froya.no