Natt til 5. januar begynte det å brenne i et bolighus på Strømøya på Frøya. Nabo Erling Thorvaldsen reagerte kjapt og varslet brannvesenet. Men huset ble raskt overtent, og sto utbrent tilbake lørdag morgen.

Nå har politiet funnet brannårsaken, som viser seg å være av den uhyggelige sorten.

- Vi mener brannen er påsatt. Det er spor på stedet som tyder på at det er stor sannsynlighet for det. Saken etterforskes nå som grovt skadeverk ved påsatt brann.  Noe mer utover det vil jeg ikke si om brannårsaken, sier Arild Sollie, politiførstebetjent ved Hitra lensmannskontor.

Flere innbrudd i nærheten

De som leide huset befant seg i utlandet dra brannen skjedde. Etter avhør av leieboerne har det vært ubudne folk inne i huset før brannen ble påsatt.

- Det er også ting som tyder på at det har vært innbrudd i huset forut for brannen. Det er ting som har forsvunnet, sier Sollie.

Han opplyser også at det har vært innbrudd i to andre hus i nærheten.

- Vi har fått inn to anmeldelser på innbrudd, blant annet i det nærmeste huset til brannstedet, bare noen dager etter brannen. Likeså et innbrudd i et hus et lite stykke unna. Det er stort sett alkohol som har forsvunnet, forteller Sollie.

Har ingen mistenkte

Har dere noen mistenkte i forbindelse med brannen og innbruddene?

- Vi har ingen konkrete spor etter hvem som har tent på. Men vi har sikret spor etter innbruddene, som vi håper å få svar på etterhvert. Det er klart det er påfallende at innbruddene skjedde så kort tid etter brannen og i nærheten av brannstedet. Hvorvidt det er noen sammenheng vil vi finne ut etterhvert som etterforskningen går fremover, sier Sollie.

Ønsker tips

Han ønsker også tips fra eventuelle vitner.

- Det er en ganske alvorlig sak, og det er store verdier som har gått tapt. Vi er interessert å høre fra folk som kan vite noe om brannen eller innbruddene, sier Sollie.