Vi tar først turen til Hitra videregående skole. Der er vi ganske sikre på å finne glade, forelskede ungdommer med både hjertebrev og roser som de har fått av enten kjæresten eller en beundrer. Det er lunsj, så vi går til kantina. Glade er de i alle fall. Men forelsket? Tydeligvis ikke.

- Valentinsdagen er en helt vanlig dag. Vi tenker nesten ikke over at det er det engang, mener Kristian Sivertsen, Mari Sivertsen og Tonje Ohren.

- Dessuten er den oppskrytt. Hvorfor skal man vise at man er glad i noen denne ene dagen? Det er bedre å vise det hele tiden, sier Mari.

Ingen av de tre har kjærester, men er usikre på om hva de ville ha gjort om de hadde det.

- Kanskje det hadde vært litt annerledes om jeg hadde en kjæreste. Da hadde jeg vel kjøpt roser eller noe, tror Kristian.

Skal på dobbeldate

Okei, så var ikke ungdommen på Hitra vgs så veldig opptatte av Valentinsdagen, og ikke var det et eneste kjærestepar å se heller. Men vi gir oss ikke så lett. Vi fortsetter jakten på forelska ungdommer på kjøpesenteret Hjorten. Der møter vi en hel gjeng med ungdommer. Her må vel det være rom for litt romantikk?

- Nja, vi har ikke tenkt så mye på det, svarer noen av dem med en gang vi spør.

Hæ? Er ikke disse ungdommene særlig romantiske heller?

- Berit (Fillingsnes) skal på date, da! Kom hit og fortell, Berit! Hun skal på date for første gang, sier Silje Glørstad.

- Men det skal jo du og, påpeker andre.

- Tja, vi skal egentlig på dobbeldate. Vi skal spise mat først, og deretter skal vi hjem til meg og... tja, sikkert se en film eller noe. Jeg tror det blir kleint, fniser Silje.

Blant gjengen er det kun Marte Vikan som har kjæreste, men hun har ingen planer om å gjøre noe ekstra spesielt i dag - selv om det er Valentinsdagen.

- Kanskje vi finner på noe ekstra til helga istedet, men i dag blir det ikke noe spesielt, nei, sier hun.

Føler seg for gammel for sånt

Heller ikke de godt voksne vi treffer på er så veldig opptatte av denne dagen.

- Kona fikk en klem, og det får vel holde. Neida, jeg skal lage middag også, ler Alf Ludvigsen.

- Lager du ikke mye middag ellers da?

- Joda, hver dag! Så det blir kanskje ikke noe spesielt med det i dag. Kanskje hun skal få lage middagen istedet i dag, spøker han.

- Nei, jeg er for gammel for sånt, jeg. Jeg tror det mest er skapt av forretningene det her, for å tjene penger. Jeg gjør heller noe spesielt for kona mi hver dag, men det kan jeg da ikke fortelle om, smiler Alf.

I anledning dagen vil lokalavisa gjerne samle bilder av kjærestepar eller gode venner-par på Hitra og Frøya. Send oss bilde. MMS med kodeord HF TIPS til nr. 2399, eller send epost til post@hitra-froya.no