Fløtta hit

(Flere Fløtta hit-eksempler kan du lese i hver utgave av papirutgaven av Hitra-Frøya samt i HF+)

I august kom Lise Helen Rosø (24) og samboeren Håkon Martinussen flyttende til Frøya etter at de begge fikk seg fast jobb ved Nordskag Oppvekstsenter. Han som lærer og hun som pedagogisk leder i barnehagen.

- Vi er begge nyutdannet og så det var utlyst mange stillinger her ute. Vi hadde lyst til å prøve noe nytt. Unge, friske og raske som vi er - hoppet vi rett i det, smiler Lise.

Huseiere

Så langt trives de veldig godt og Lise forteller at de har kjøpt seg hus på Sør-Frøya.

- Etter at vi på vårparten fikk oss jobb startet husjakten. Nå har det blitt hus på Bekken som vi pusser opp og gjør til vårt eget.

Lise tilføyer at det betyr at de absolutt har tenkt å bli værende på øya ei god stund.

- Det er ei stor investering å kjøpe seg hus. Vi bodde i lag på Levanger i fire år mens vi studerte, men dette er det første hjemmet som vi eier i lag. Jeg har alltid vært leier, så det er godt å endelig være huseier.

Huskjøpet kommet naturlig nok langt opp på listen over minnerike hendelser så langt i øyriket, men det er flere gode opplever å ta av, i følge Rosø.

- Blant annet været som øya har å by på. Jeg er selv fra en værhard plass, Nordfjordeid, derfor frista det meg veldig å flytte tilbake til kysten. Men siden jeg er fra Sogn og Fjordane så savner jeg så klart litt fjell da, ler Lise.

Hva annet savner du da?

Jeg kommer egentlig ikke på noe annet. Jeg er fra en liten plass selv og er vant til at skal man ha tak i større ting så må man reise litt på seg. En svipptur til Trondheim er ikke en verdensreise og ellers så har man stort sett det man trenger her på Frøya.

Gikk med bøsser

Lise og samboeren er glade i jakt, fiske og det å være ute i naturen. Turmulighetene på Frøya har de derfor benyttet seg av for å bli kjent i nærmiljøet sitt.

De har også gjort sitt for å bli bedre kjent med kollegaene og naboene sine.

- Det er mye sosialt som skjer. Gjennom jobben har vi blitt dratt med på tur og vi har vært å spist i lag på hotellet. Håkon og jeg har også involvert oss i grendalaget. Under TV-aksjonen gikk vi rundt med bøsser på Bekken for å hilse på naboene våre og vise dem hvem vi er. Det er sånn man blir kjent med andre. Når man flytter til en ny plass så må man tørre å by litt på seg selv.

Lise forteller at det som slår henne når det gjelder frøyværingene er at de er veldig hjelpsomme.

- Da vi fikk problemer med bilen for litt siden, sto det etter to minutter en batterilader på trappa vår. Frøyværingene er dessuten lett å bli kjent med, og ut fra de frøyværingene jeg har lært å kjenne så er humor og godt humør viktig.