På forhånd var det nok gebisskastingen som hadde fått størst oppmerksomhet. Men de mange påmeldte til Øylekene i regi av Livsglede for eldre søndag måtte gjennom flere øvelser før det kunne kåres en vinner. Rullatorløp og stavsprang med krykke måtte gjennomføres, og noen til dels vanskelige rebuser måtte løses, før man så hvem som var best sammenlagt.

Den som trakk det lengste strået var Birger Johansen fra Frøya, som stolt kunne innta seierspallen og motta førstepremien. Irene Uttian (Frøya) kom på en flott andreplass, mens det ble en hederlig tredjeplass på Margit Andersen fra Hitra. Det ble også delt ut diplomer og medaljer til alle deltakerne.

Dramatikk

Litt dramatikk ble det da det dukket opp to dopingkontrollører, men selv om de fant bade astmamedisin og allerede oppfylte og medbragte urinprøveglass, ga de bare en advarsel til juksemakerne ettersom det var første gangen.

FRØYA SLO HITRA: Livsgledegjengen fra Frøya i fint driv mot mål, mens kollegene på Hitra sliter med å komme seg ut av startgropa.

Øylekene ble avsluttet med en konkurranse mellom arrangørlaget Livsglede for eldre - Frøya og tilsvarende lag på Hitra, hvor de skulle gå omkapp på fellesski. Selv om begge lag gikk til oppgaven med innbitte blikk og heftig konkurranseinstinkt, ble det solid seier til frøyværingene.

Enten gikk hitterværingene av seg skoene, eller de havnet langt utenfor skisporet. Hvis det da ikke var frøyværingene som hadde inntatt prestasjonsfremmende midler? Hitterværingene hadde knapt kommet seg ut av startgropa da frøyværingene kom i mål. Heldigvis var den siste konkurransen like uhøytidelig og morsom som resten av Øylekene.

VINNERE: Birger Johansen ble best under Øylekene søndag, med Irene Uttian(t.v)  på andreplass og Margit Andersen på tredje. Pokaler og medaljer ble det på alle tre.