En øyværing er i Fosen tingrett dømt til fengselsstraff for å ha befølt ei ung jente i Pirbadet i Trondheim.

Øyværingen møtte tilfeldigfvis den unge jenta, som da var 11 år, under et besøk i bassenget. Han så at jenta var veldig ung, men mente at hun var 13-15 år gammel.

Mens de var i bassenget, lekte siktede litt sammen med fornærmede. Det endte med at mannen befølte henne på kroppen og på brystene ved to til tre anledninger. Siktede forsto på fornærmedes reaksjon at hun ikke likte dette.

Siktede bekrefter at han også spurte om de skulle kysse, men at fornærmede sa at hun ikke ønsket dette.

Øyværingen forlot deretter Pirbadet uten at han var mer i kontakt med jenta. Han mener at han ikke har tvunget fornærmede, men at det var en frivillig kontakt fra fornærmedes side. Siktede innrømmer imidlertid at dette var en svært ung jente, og at han klart overtrådte grenser.

Filmer

Øyværingen ble senere pågrepet av politiet, og en undersøkelse av hans pc avslørte at han hadde noen filmer og bilder med seksuelt innhold her. De fleste av disse filmene var filmer av kvinner over 18 år.

Siktede har ikke planmessig hentet materiale som seksualiserer barn. Han har lastet ned de aktuelle filmene som er lagret på hans pc, men mener at han har gjort dette i beruset tilstand. Siktede mener at han, dersom han hadde vært edru, hadde forstått at dett var bilder som seksualiserer barn.

La kortene på bordet

Siktede ble gjort kjent med påtalemyndighetens forslag til straff, og uttalte til dette at det er en streng straff. Han mener at det han har begått ikke er så alvorlig at det skulle lede til en ubetinget fengselsstraff.

Han inrømmer imidlertid at han klart har gått over grensene som han skulle sette som voksen person.

Siktede har en tiltrekning til unge jenter - ikke mot barn, men mot unge voksne. Han går nå i  behandling for dette, ble det opplyst i retten.

Fengsel

Fosen tingrett fastsatte dommen til fengsel i seks måneder, hvorav 90 dager gjøres betinget.

Domfelte erklærte at han tok betenkningstid før han eventuelt godtar dommen..