- Vår mannskaper er på vei utover til Hemnskjela for feilretting.

Det fortalte konsernleder Per Arne Kaarstad i Hemne kraftlag etter at partene tirsdag kom til enighet om ny tariffavtale. Det betød også at reparatørene endelig kunne reise ut til Hemnskjela og rette opp en transformator-feil som har ført til slunken strømforsyning til i alt 43 fastboende og ferieboliger.

Streiken har pågått siden 22. september, da meklingen mellom EL og IT Forbundet, Fagforbundet, Delta og Parat og arbeidsgiversiden ved KS Bedrift brøt sammen. Etter flere opptrappinger var over tusen ansatte i 73 selskaper i streik da streiken ble avsluttet tirsdag.

På Hemnskjela førte en feil lørdag ettermiddag til at det ble vanskelig å drive varmepumper og skaffe varmt vann hos enkelte husstander. Som lokalavisa Hitra-Frøya fortalte mandag kveld, var Hemne kraftlag bekymret for situasjonen hos enkelte av sine abonnenter. Tre ganger gjennom helga og mandagen søkte kraftlaget om dispensasjon fra streiken for å få lov til gå inn å rette strømfeilen på Hemnskjela. Begrunnelsen "Fare for liv og helse" ble brukt i to av de tre søknadene, og situasjonen for en familie med to små barn ble spesielt trukket fram:

"Fare for liv og helse. Kunde NN (anonymisert av lokalavisa) er fastboende på Hemnskjel. Familien består av 2 voksne og to barn på henholdsvis NN år og NN år. Pga av ovennevnte feil er familien uten kokemuligheter, varmt vann og fungerende varmepumpe. Det blåser sterk vind i området og temperaturen er ca. -2° C."

Ifølge konsernleder Per Arne Kaarstad i kraftlaget ble alle tre henvendelsene avvist av streikekomiteen og han beklaget sterkt følgene streiken påførte kunder på Hemnskjela.