Flere overraskelser i ny grillundersøkelse. Flintstek og grillpølse havner langt nede på favorittlisten.

Hver tredje nordmann griller mer enn én gang i uka om sommeren, viser en undersøkelse Ipsos MMI har gjort for Matprat. Folk ble også spurt hva de liker best på grillen, og tradisjonelle grillslagere må se seg grundig slått.

- Laks kommer overraskende høyt

På de tre øverste plassene finner vi grillspyd med kjøtt og grønnsaker, fulgt av biff fra storfe og rød fisk av laks eller ørret. Den "gode gamle" grillpølsa kommer helt nede på 14. plass.

– Disse svarene hadde vi ikke ventet. Forklaringen er kanskje at vi nordmenn er blitt mer allsidige og helsebevisste. Laks kommer overraskende høyt på listen, sier matrådgiver Ragnhild Kolvereid i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt i en pressemelding.

Nordmenns grillfavoritter:

  • Grillspyd med kjøtt og grønnsaker

  • Biff fra storfe

  • Rød fisk, ørret eller laks

  • Grønnsaker eller frukt

  • Kyllingfilet

  • Helstekt filet fra storfe

  • Helstekt svinefilet

  • Svine- eller nakkekoteletter

  • Spareribs/grillribbe

  • Lam, lammekoteletter

  • Hvit fisk eller annen fisk

  • Kyllinglår

  • Spesialpølser/andre pølser

  • Grillpølser

  • Flintstek

  • Hel kylling

  • Skalldyr