«Vis med Avis» er en aktuell kunnskapskonkurranse for 7.trinn. I vinter har 27 sjuendeklasser fra 25 skoler i Sør-Trøndelag deltatt innledende runder – til sammen 722 elever. Her i øyregionen er det klasse 7B ved Fillan skole som har utmerket seg som et strå vassere enn de andre.

Og i dag var det finale, der Fillan møtte 7. klassinger fra de seks skolene Hårstad, Singsås, Røros, Åsly, Lønset og Viggja. Finalerunden ble avgjort med 30 spørsmål fra lokalaviser, regionaviser samt nasjonale og internasjonale nyhetsmedier. Da poengsummen var klar, viste det seg at Fillan 7B hadde et snitt på hele 23,94 poeng av 30 mulige. Det holdt til en knallbra 2. plass, bak Hårstad skole (med et snitt på 26,40 poeng).

Stor prestasjon

- Bare det å komme til finalen er en stor prestasjon! sier Steinar Husbyn i Avis i skolen i Trøndelag. 2. plass i denne årlige konkurransen er derfor veldig bra. Også hvis man ser noen år bakover, er dette et sjeldent bra resultat. Med ett unntak har ingen andre 7. klasser i øyregionen oppnådd en så høy plassering i Vis med avis-finalen de siste seks-sju årene.

Økte mediekunnskap

Avis i Skolen ble startet tilbake i 1971. Formålet er å bidra til at unge skal bli aktive brukere og bevisste lesere av avisere på papir og digitalt. Selve konkurransen gir lesetrening, aktuell kunnskap som kan knyttes til pensum og mulighet for å samtale med elevene om ulike temaer som er oppe i mediene.

Denne siste uka har Fillan-elevene med stor iver studert små og store artikler, bilder og illustrasjoner fra mange forskjellige aviser. Samt fulgt med på nettaviser og TV. Alt dette for å være godt forberedt til finalen.

I dagens utgave av Hitra-Frøya (papir og eavis) kan du lese mer om klassens forberedelser.