Klassequizen, som er en nasjonal kunnskapskonkurranse for alle i 10.klasse, er i gang for andre år på rad. Nesten 400 klasser har meldt seg på, og i morgensendingen på mandag morgen er det elever ved Sistranda skole sin tur.

Hvert lag i konkurransen består av tre elever og en reserve. 10.klasse ved Sistranda skole holdt en intern quizkonkurranse for å bestemme hvem som skulle representere dem i radiosendinga. De som kom best ut var Håkon Gulbrandsen, Vegard Andersson, Kristian Haugen og Bjarne Sørdal. Det ble altså et reint guttelag fra Sistranda skole.

Ulike felt

Guttene innrømmer at de ikke har tenkt så veldig mye på hva de kommer til å å spørsmål om på mandag, men har alle sine felt de håper på.

- Jeg tror vi får litt fra alle fag, men jeg håper på litt samfunnsfag, sier Håkon Gulbrandsen. - Geografi!, håper Kristian Haugen.  - Jeg vil i alle fall ikke ha mange musikkspørsmål, sier Vegard Andersson. - Eller masse kunst og kultur, legger Bjarne Sørdal til.

Litt nervøse

Elevene forteller at de er litt nervøse, og at de derfor gleder seg til det er unnagjort. Lagene blir rangert etter hvor mange poeng de oppnår i de innledende rundene, og de to beste lagene fra fylet går videre til en semifinale. Vinneren av semifinalen, går videre til den store landsfinalen som sendes på NRK1 i mai.

Ønsker du å høre hvordan det går med 10.klasse fra Sistranda skole, kan du slå på NRK P1 ca. klokka 08.30 mandag morgen.