Etter mange års misnøye med Telenors internettforbindelse i Kvenværområdet, hadde Ronny Korsnes og Marianne Østensen fått i stand et møte med breiband.no, som leverer internett via radiosendere.

Nils Anders Thorsen og Linda Karlsen fra breiband.no hadde med seg 40 startpakker til møtet, og kunne love at de som kjøpte abonnement kunne koble seg til internett neste dag.

- Vi har vært en av de flinkeste gutta når det gjelder å bygge ut bredbånd i lignende bygder langs kysten. Det siste prosjektet har vært på Frøya, der hovedinfrastrukturen er bygd ferdig, fortalte Thorsen.

Internettforbindelsen til Kvenværet kommer fra Sistranda via en radioantenne. På Kvenværet kan breiband.no –kunder ta inn signaler fra en antenne selskapet har satt opp der. De som bor med fri sikt til Titran, får signaler derfra. Dekningen forutsetter fri sikt til senderen, men der det ikke er dekning vil de montere en gratis link dersom det er minst 5 abonnenter.

Hastighetsgaranti og åpen retur

- Vi har hastighetgaranti, og leverer 10 mb ekstra for å være på den sikre siden. Om hastigheten likevel skulle være lavere, vil vi sette ned prisen i forhold til den hastigheten kunden mottar, sa Karlsen.

Breiband.no har også åpen retur, slik at man kan prøve selskapets internettløsning i en måned uten forpliktelser.

Til tross for det var det bare ni kvenværinger som tegnet abonnement etter møtet.

- Hadde håpet på det dobbelte

- Det var litt skuffende, når vi i utgangspunktet hadde håpet på det dobbelte. Men det er typisk at folk sitter litt på gjerdet for å se hvordan det fungerer. De bør likevel kjenne sin besøkelsestid og ikke vente for lenge, for skal vi bygge ut bærekraftige internettløsninger er vi avhengige av å ha nok kunder til å drive nettet med overskudd. Vi har åpen retur, for vi kan ikke leve med misfornøyde kunder. Og det er viktig å poengtere at de som ikke får inn radiosignalene, kan få bredbånd gjennom satellitt som et alternativ, sier Thorsen.