Ungdomsbasen er samlokalisert med kulturskolen på Hitra, og er et mye brukt etter skoletid. Her gjøres lekser eller man tar en runde med bordtennis. Spill, både på skjerm og i brettform, utfordrer venner til vennskapelig kamp. I tillegg fungerer ungdomsbasen som ”venterom” elever fra kulturskolen. Kulturskolerektor Omar Pleym gleder seg over at så mange stikker innom, men ønsker å styrke tilbudet for ungdomsskoleelevene.

- Ungdommer i 13-19 årsalderen har ikke flust med tilbud på Hitra. Vi ønsker å skape noe eget for denne aldersgruppen. Derfor har vi utvidet åpningstiden, forklarer Pleym.

Tre timer hver onsdag er forbeholdt ungdommer fra ungdomsskolealder. Her er det intet forpliktende medlemskap eller inngangspenger. Det er bare å stikke innom.

- Nå har vi åpent helt til klokken ni på kvelden hver onsdag, utdyper Carina Tønder Tøften som er en av de to ansvarlige for onsdagstilbudet.

Quiz og julebord

Frode Jenssen Jektvik deler ansvaret med Carina, og hver tredje onsdagskveld blir begge å finne i ungdomsbasen. De øvrige onsdagene har de ansvaret alene. Med flere timer til rådighet åpner det for litt andre aktiviteter enn det som tilbys på ungdomsbasen ellers i uka.

- Selv om vi har noen ideer, vil vi gjerne at tenåringene selv kommer med innspill til hva vi kan fylle timene med, sier Frode.

Og noen tanker har ungdommen medelt allerede. Ønsker om quiz, halloweenfest og julebord er lagt på bordet. Brettspillkveld og bordtennis-turnering er det også blitt ytret ønsker om.

Et sted å roe ned

- Men selv om vi får til mer aktivitet her på onsdagene, er det viktig å si at ungdomsbasen fortsatt vil være et sted å koble av, understreker Carina.

Ungdommene lever i en stresset hverdag, og det er godt for dem å ha et sted hvor de kan roe ned.

- Flere kommer innom for å prate, og da er det viktig at vi som voksne er tilstede, forteller Frode.

Carina og Frode sier det er mange som allerede har benyttet seg av onsdagstilbudet, men at det alltid vil være plass for flere.