I april ble Astrid Johanne Børø mor til Lille Alfred, og som babyer flest vokser også Alfred i rekordfart. Mye av det utstyret som ble skaffet da gutten var nyfødt er allerede blitt for lite, men Astrid har valgt å gå litt utradisjonelle veier for de gjenstandene hun ikke trenger selv.

Til en som ikke kan kjøpe selv

Hun ønsker å gi bort barneutstyr til noen som trenger det, og prøver å nå ut til flest mulig gjennom sin annonse på Facebook. Men gjenstandene gis kun bort til noen som ikke har mulighet til å kjøpe utstyret selv.

- Jeg tror at folk som trenger hjelp også kan bo i Norge, sier Børø som ønsker hjelp til å få oversatt teksten hun har skrevet til flere språk. Det er mange tilflyttere på Hitra og Frøya som ikke leser norsk. Astrid ønsker også å nå ut til disse.

- Stigmatiserende å ikke ha råd

Nå håper hun at flere hiver seg med og gjør det samme. Facebookgruppen ”En hjelpende hånd Sør-Trøndelag” finnes allerede, men Børø ser for seg at en lignende gruppe kunne vært startet for Hitra og Frøya også.

- Vi snakker ofte om at Norge er verdens rikeste land, men nettopp derfor er det nok ekstra stigmatiserende å ikke ha råd til nødvendig utstyr til barnet sitt, mener Astrid Johanne Børø. Og den som mottar utstyret kan kjenne seg helt trygg på at Børø ikke forteller videre hvem de er. Det holder Astrid Johanne for seg selv.