Regn og sludd så lenge ut til å ville ødelegge vårstemningen for de som tenkte seg på langfredagsvandring på Sistranda. Men arrangøren, Folkeakademiet Frøya, og deltakerne kunne heldigvis kose seg med leting etter småkryp i strålende sol.

Det er ikke alltid været spiller på lag, og ikke alle bryr seg om været når de har bestemt seg for å delta i en uteaktivitet heller. Men de fleste trives best når det er oppholds, og gjerne litt sol. Langfredags formiddag, og langt utpå ettermiddagen kom det både regn og sludd, før det en halvtimes tid før fjærevandringa skulle starte skinte opp og ble riktig så fint.

Minst 150 barn og voksne samlet seg i fjæra nedenfor kultur- og kompetansesenteret, hvor folkeakademiet hadde sikret seg bistand fra både dykkere og dyktige biologer. Akvarier og kummer var fylt opp med sjøvann, og snart fantes det både krabber, fisk, skjell og annet småkryp funnet av fjæravandrerne i beholderne. For de fleste betød det også at de fikk sett liv fra fjæra som de ikke hadde sett før.