Kopplammene var det Silje Ødegård og ektemannen Erling Andre Ødegård som hadde tatt med seg til "sansehagen" ved helsetunet.

- Siden jeg er sauebonde, jobber i helsesektoren og sitter i styret til Livsglede for eldre Hitra, er dette en selvfølge for meg å gjøre, forteller Silje Ødegård.

- Tre ganger har jeg vært på besøk med lam på Melandsjø Omsorgssenter og to ganger her på Hitra Helsetun, så dette begynner å bli en koselig tradisjon.

Det har blitt en koselig tradisjon å ta med lam på besøk til eldre på Melandsjø og Fillan, forteller eier Silje Ødegård.

Lev livet ut

Mottoet til Livsglede for eldre er "lev livet - livet ut".

- Livet skal ikke stoppe opp selv om man blir eldre og kommer på sykehjem, derfor ønsker vi at beboerne skal få gjøre det de er vante til fra før, sier Silje.

Og så og si alle beboerne ved helsetunet, har hatt dyr tidligere påpeker Ødegård.

- Det gir oss mye tilbake, å kunne gjøre dette for de eldre og det er absolutt verdt det, når vi ser hvordan de reagerer. Du ser at det er mye minner som kommer tilbake til dem, når de får kopplammene i armene.

Rigmor Kristoffersen i Livsglede for Eldre Hitra (bak i gult) forteller at de er glade for at sauebonde Erling Andre Ødegård tar seg tid til å komme innom de eldre med lam (til høyre).

En kjempeopplevelse

Lederen for Livsglede for eldre på Hitra, syntes det er kjempemessig at saubondene Silje og Erling Andre tar turen.

- Det er ei travel tid for dem nå på våren, likevel tar de seg tid til å komme hit til oss med lammene og det er vi takknemlige for at de gjør, sier Rigmor Kristoffersen.

- Det er en kjempeopplevelse for de som bor på sykehjem og andre institusjoner, som ikke kommer seg ut lengre, å ha den kontakten med dyr som de har vært vant med tidligere. Vi ser når de får kopplammene i fanget det blir litt annet glimt i øynene deres. Så dyr på sykehjem, det er å anbefale, smiler Kristoffersen.

Beboerne på Hitra Helsetun, hadde torsdag besøk av to kopplam. Her er det Karen Johansen med kopplammet Rasmus i armene.

- Dette lever vi lenge på

Beboerne satte tydelig stor pris på besøket og svært mange av dem hadde tatt turen ut i sansehagen for å kose med og mate lammene.

- Dette lever vi lenge på, sa flere av dem da besøket nærmet seg slutten og Silje og Erling Andre forsikret dem, om at de kommer på besøk med lam igjen om ikke altfor lenge.

Kopplammet Sølvi sovnet i armene til beboer Jenny Kvam.