Torbjørn Reppe jobber på oppdrett, og har friuke denne uka. Det er han glad for nå.

Tirsdags morgen i halv åtte tida dro kona på arbeid, og lot døra stå åpen. Ungene forberedte seg på å gå på skolen, og litt over åtte kom dattera opp til faren og fortalte at det var en mann som ville snakke med han.

- Han stod nede i gangen, og spurte om jeg hadde noe arbeid til han. Han kunne ta alt mulig småarbeid, fortalte han. Men det hadde jeg ikke, og han gikk, forteller Torbjørn Reppe.

Etter at han hadde gått, kunne dattera fortelle at det var på badet hun hadde møtt på han. Han stod midt på gulvet da hun kom inn. Siden de nettopp hadde hatt håndverkere der, som hadde pusset opp, hadde hun ikke reagert spesielt på at det stod en fremmed mann inne på badet.

- Men da reagerte selvsagt jeg. Jeg snakket med en nabo som også hadde hatt samme mannen på døra, og etter det dro jeg ned til lensmannskontoret. Litt utpå dagen fikk jeg også vite at han hadde brutt seg inn i et annet nabohus og stjålet ting. Da gikk alvoret opp for meg. Jeg er veldig glad for at jeg hadde friuke. Det er uhyggelig å tenke på at han skulle tatt seg inn mens ungene var alene i huset, sier Torbjørn Reppe.