Kirsti Reppe er daglig leder på B-Young på Sistranda og ser at mange øyværinger velger å dra til Trondheim og Orkanger for å handle klær. B-Young arbeider på spreng for å åpne ny nettbutikk og håper å ta kunder fra Trondheim.

- Med nettbutikken vil vi vinne tilbake turistene som har handlet her, sier Reppe.

Turistene og hyttefolket setter stor pris på B-Young-butikken på Stjernesenteret, og Reppe og kollegaene har fått mye ros for utvalget. Ved å åpne nettbutikk gir Reppe turistene og de fastboende mulighet til å sitte i stua hjemme og handle, og få klærne tilsendt. Reppe selger moteklær for barn og voksne. Helt fra prematurbarn til seniorer.

Doblet omsetning på fire år

- Vi tok over barneklærne etter Afrodite og var veldig spent på hvordan det skulle gå, sier Reppe.

Det gikk over all forventning og det er tydelig at folk ønsker å ha en plass å handle barneklær på Frøya.

Helt siden butikken åpnet i mars 2009 har det økonomisk gått bra hele veien.

- Vi har heldigvis ikke slitt, men vi er helt avhengig av at kundene bruker oss, sier Reppe.

Nominert

Et bevis på den gode jobben Reppe og kollegaene har gjort i løpet av de siste årene, kom som et brev i posten. B-Young Frøya har mulighet til å vinne Gaselleprisen 2017. Årets gasellebedrift er en utmerkelse som deles ut av Dagens Næringsliv. For å være kvalifisert til å motta prisen må bedriften oppfylle flere vilkår, som blant annet å ha positivt driftsresultat alle de siste fire årene og doblet omsetningen på fire år.

- Det er mange bedrifter som har mulighet til å vinne, men det er morsomt og i det heletatt stå på lista, sier Reppe.

Gaselleprisene deles ut på Gasellekonferansene og fylkeskåringen for Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag vil skje i Trondheim 6. november.

PS: Denne artikkelen er en del av en serie i lokalavisa Hitra-Frøya med fokus på spesialbutikkene våre. Flere kommer på HF+ de neste dagene og i vårt Øymagasinet Næringsliv.