Gruppen med 16 mausundværinger og en sulværing er ikke nådelig overfor Fosen trafikklag. Flere var i løpet av torsdags ettermiddag i kontakt med trafikklaget for å forsikre seg om at torsdagskveldens ruter gikk, og samtlige fikk beskjed om båtene skulle gå som normalt. En av de reisende, Nina Mathissen, kom fra Mausund tidligere denne dagen. Før hun reiste innover, ringte hun og fikk bekreftelse på at rutene ville gå utover. Andre har sjekket Fosens nettsider jevnlig, og heller ikke der funnet informasjon om at ruter var innstilt. Heller ikke etter at de reisende hadde fått beskjed om at direktebåten (sularuta) ikke gikk lenger enn til Brekstad, var det kommet informasjon ut på nettet.

De reisende stiller seg uforstående til at ikke Frøyfart, som hele kvelden lå ved Sistranda, kunne gått med den store gruppen reisende. Det var i løpet av kvelden blitt betraktelig roligere vindforhold. Men skipperen hadde fått beskjed fra fosenledelsen om at han ikke skulle ta løs.

Blant de reisende var en 80 år gammel mann, en barnefamilie med to små barn, og flere dagpendlere med små barn ventende heime på Mausund. Ved siden av de 17 personene som dro til hotellet og bestilte rom, blir det anslått at 10-15 andre hadde planlagt å reise utover. Disse har innkvartert seg privat.

På hotellet ventet en ny negativ overraskelse. De reisende forventet at dette var en type kansellering som gjorde at Fosen trafikklag ville betale overnattingen. Men da hotellet tok en telefon for å sjekke, fikk de beskjed om at dette måtte øyværingene koste selv. Lokalpolitiker Olga Rødsjø Johansen ringte ordføreren for å be han hjelpe dem med å ordne opp, men heller ikke han fikk noe gehør da han overfor fosenledelsen.

- Dette er så arrogant. At man må kansellere på grunn av uvær, er greit. Men her er vi holdt for narr ved at de har gitt oss mangelfull og feil informasjon. Vi har jo flere eksempler fra tidligere på at fosen ikke bryr seg så hardt om sine kunder som bor ytterst. Nå må de ta ansvar for de rutene de har konsesjon på, sier Turid Berget.