Da de første skissene på helsehus og omsorgsboliger ble presentert for Frøya kommunestyre i november, skapte de lite begeistring blant representantene. Det er konsulentfirmaet Rambøl som prosjekterer utbyggingen, og som også stod bak skissene som ble presentert.

Helseutbyggingen ble tema også i denne ukas kommunestyre. På grunn av ny usikkerhet om statens pengebidrag, ble det vedtatt å ta en stopp i arbeidet med prosjektering av utbyggingen. Arvid Hammernes (V) mener at denne stoppen gir anledning til å dra i gang en arkitektkonkurranse.

- Dette er den største utbyggingen Frøya kommune noengang har hatt regien på. Jeg har trua på at en arkitektkonkurranse vil hjelpe oss til å få de beste løsningene. Jeg tenker på eksteriør, men også interiør. Arkitekter tenker annerledes enn ingeniører, de tenker kreativt, og vi har erfaringer på at en fri arkitekt-konkurranse kan gi gode resultater, sier han.

Hammernes viser til Frøya kultur- og kompetansesenter, og til Nordskag oppvekstsenter. På nordskagutbyggingen var Hammernes prosjektleder.

- Da hadde vi en slags arkitektkonkurranse. Og det bidro sterkt til at man fikk et så bra bygg. Da arkitektene snakket om "hjertet i huset", skjønte vi først ikke hva de snakket om. Men det de de kom opp med var å få et aktivitetsrom i midten av bygget, og det ble en veldig god løsning, sier Hammernes.

Han mener at den stoppen man nå får i arbeidet med helseutbygginga er en ypperlig anledning til å utlyse en konkurranse.

- Og jeg tror ikke det trenger å koste så mye å ha en konkurranse, heller.