Energinivået er høyt i Frøyahallen da lokalavisa ankommer. Duften av kaker og kaffe svever over folkemengden som løper hit og dit barbent eller i sokkelesten. Det er turnstevne for ungdommer som holdes

-Dette har vi jobbet med i et halvt år, forteller Marit Visløf Norborg -og har med rette grunn til å være utrolig stolt over det frøyværingene har fått til.

Hun meddeler engasjert at turnlaget for to år siden arrangerte krets-stevne i friidrett for barn. Den gangen tok de i mot omlag 1000 deltagere noe som var en braksuksess - det gikk så bra at vi ble spurt om ha noe lignende i år og det passet jo bra for da fikk vi markert 40-årsjubileet til turnlaget på en skikkelig måte også! Denne gangen ble det da turnstevne for ungdom.

Damen som sitter foran meg er til daglig kultursjef i Frøya kommune

-Men jeg er ikke kultursjef nå altså, alt dette er drevet på frivillig basis, også av meg!

I klatrehallen på Frøya kommer vi prat med to unge damer fra Orkanger. Kine Skorild og Monja Wuttudal har tatt turen ut til Frøya for å være med på turn-stevne for ungdom. - Vi er her på klatre-workshop og etterpå skal vi på kikkert-fotball. Forteller de engasjert. De to turnerne har allerede klatret til topps i veggen og er i ferd med å ta runde nr to -Jeg har klatret før i hallen på Orkdal fortsetter Kine Skorild og forklarer videre ta tallene på hver av klatreveggene indikerer vanskelighetsgrad. -Det er veldig artig å få bli med på sånne workshops, selv om vi begge har klatret før så er det viktig å få variasjon i aktivitetene sine smiler Monja før hun sikrer tauet og tar fatt på klatreveggen igjen.

Frivillig arbeid

Hele stevnet har blitt arrangert av en arrangementskomite med ti medlemmer. Hver av de ti har hatt sitt eget område å organisere. Det har munnet ut et stevne som har omlag 210 deltagere, ikke inkludert foreldre og instruktører.

Arrangementet har fått 10.000 i støtte fra kommunen samt gratis leie av lokaler for anledningen. Ut over det har de jobbet hardt med å få inn sponsorpenger fra private bedrifter.

Dette har endt opp med å kunne leie inn instruktører fra Danmark og tilby kost og losji til de fremmøtte.

Stevnet er delt i to, den første dagen er det workshops innenfor alle mulig grener innenfor og utenfor friidrettsmiljøet. Det er workshops med kikkert-fotball, klatring i tillegg til tumbling og mer ordinære friidretts-grener.

17 lag

-Det er tilsammen 17 lag fra hele regionen her i dag fortsetter Norborg.

Hensikten er å samles og bli kjent med nye folk innenfor samme sportsgren. I tillegg til det det sosiale er meningen å utfordre deltakerne til å prøve nye øvings-grener.

- Vi har for eksempel en workshop med taekwon do her i dag, sier Norborg.

På tjukkasen i fotballhallen sitter Nora Charlotte Lorentzen godt pakket inn i en stor dynejakke. -Jeg liker å være på stevne, forteller jenta fra Fosen. Hun meddeler at hun til vanlig driver med tumbling. -Jeg syns det er fint å kunne komme på sånne tilstellinger å få mæte nye folk som har samme interesse som meg. Ler hun - i tillegg liker jeg å bli utfordret til å gjøre nye ting, det er bra.

Oppvisning

Søndag er det oppvisning i Frøyahallen med innmarsj og presentasjon av alle lagene og en oppvisning av de nye teknikkene og øvelsene de har jobbet med dagen i forveien.

-Det blir skikkelig saker dette her ser du, smiler Marit før hun forsvinner ned til kulturhuset for å dekke på rundt 300 plasser til gallamiddagen som skal arrangeres for deltakerne på lørdags kveld.