The Raggles, som tidligere het Raggle Taggle Gypsies kommer for sjette gang til Hitra, og nå for første gang til Frøya.

- ”Fest med Raggle Taggle Gypsies” er blitt et begrep her ute i havgapet. Første gang var i 2004 da dette irske bandet gjestet Hopsjødagene i øsende regnvær. Publikum hoppa og dansa uten å ense regnværet på brygga. Siden da har de irske Hitra-vennene sørget for mang en sprudlende konsert og fest. Jeg oppdaget dem først under VM på ski i Trondheim i 1997. Jeg spilte på puben Ludwig, og de spilte vegg i vegg med meg. Som regel kommer jeg seirende ut av slike ”dueller”, men den gangen måtte jeg innse at de trakk mer publikum enn meg… For en gjeng, tenkte jeg. Og siden har jeg booket dem fem ganger hit til Hitra. De tre siste årene har de kommet hit som trio, men nå er de tilbake med fullt band og full trøkk, sier Fjeldvær.

I følge Fjeldvær er vokalisten Brendan O’Neill og gitarist Paul Mc Keown er barndomsvenner fra Dublin. De utgjør selve kjernen i bandet sammen med fiolinist Sebastian Tessouro. Sammen med kompet på trommer og bass gir de oss det beste av irsk folk musikk, blandet med rockelåter og egne låter. Brendan og Paul spilte sammen på skolen, eller kanskje rettere: i stedet for solen, på ’70 og ’80-tallet i Dublin. De dro på turne til Spania og bosatte seg etter hvert på Mallorca, hvor Paul fremdeles bor med sin engelske kone og familie. Brendan flyttet til en liten hippie-landsby på Algarvekysten hvor han lever av sin musikk. Sebastian bodde mange år i Argentina, og er nå flyttet til England.  De spiller sammen så ofte de kan og har denne uken en mini-turne i Norge med Oslo, Brønnøysund, Hitra og Frøya som sine mål.

Drar til Frøya for å spille viser

- Konsertene på Hitra lørdag og Frøya søndag blir to forskjellige konserter. På Knarrens facebooksider har det gått en debatt rundt konsert vs. fest. Ikke alle er like happy med at folk drikker øl og prater mens det er konsert. Men mye musikk, og likeså irsk musikk er to-delt: Det er festmusikk som kan hoppes og skåles til, og det er melankolske viser som bør lyttes til. Ettersom det siste ikke er enkelt på Knarren en sen lørdagskveld, er det satt opp en konsert på Frøya søndag. Frøya Kultur og Kompetansesenter har en times konsert med The Raggles søndag klokka 17.00. Her er det mulighet for å få et annet og nærere bekjentskap med de irske musikerne og deres vakre musikk, sier Fjeldvær.

På Knarren blir det oppvarming før konserten med Storm Husband. Dette mannsterke bandet med musikere fra Hitra/Trondheim er verdt pengene alene. De spiller fengende musikk fra Tom Waitz, Springsteen m.m.

- Så enten du er glad i en skikkelig fest med sprudlende og livat musikk, eller en god konsert i rolige omgivelser, har du valget i helga. Du kan også si som Ole Brum, eller Bjørn Fjeldvær: Ja takk, begge deler.