Reiselivet i Hitra/Frøya-regionen har vokst med 11,1 prosent mellom januar og august 2015 sammenlignet med samme periode i 2014.

Det viser tall Trøndelag Reiseliv AS.

I Sør-Trøndelag økte både antall nordmenn (6,9%) og utenlandske gjestedøgn (14,4%) sammenlignet med 2014. Her er det Oppdal (+27,4%), Orkdalsregionen (+18,1%) og Hitra/Frøya (+11,1%) som står for økningen.

- Trøndelags reiselivsaktører svært fornøyd med utviklingen av gjestedøgn hittil i 2015. Jeg har stor tro på at når enda flere reiselivsaktører samarbeider tettere sammen, kan vi øke aktivitet i våre satsningsmarkeder for å få synlighet og effekt. Sammen har vi mer muskler til å skape reiselyst og vise det Trøndelag har å by på, sier konstituert reiselivssjef Petra Sestak i Trøndelag Reiseliv AS i en pressemelding.

80 prosent av reiselivstrafikken til Trøndelag kommer fra Norge, men trenden med norgesferierende turister fra våre internasjonale satsningsområde fortsetter. Flere overnattingsgjester fra Storbritannia besøker trøndelagsfylkene, det speiler seg i en stor økning på 59,8 prosent. Dette forklares blant annet med flere direkteruter med fly til/fra Storbritannia.

Konstituert reiselivssjef Petra Sestak i Trøndelag Reiseliv AS

Trøndelag viser også en større prosentvis vekst (9,7%) enn landsgjennomsnittet (4,6%) når der gjelder overnattingsdøgn.

- Det er fantastisk at flere turister får øynene opp for Trøndelag. Et målrettet markedsarbeid og kontinuitet i alt man gjør samt et tett dialog med reiselivaktørene skaper synlighet og vekst i Trøndelag, sier Sestak.

Antallet turister fra Tyskland og Nederland vokser også.