Frøya kommunestyre har i dag vedtatt å ansatte Svanhild Mosebakken som ny rådmann i Frøya kommune. Hun etterfølger Ole Henrik Fjørstad, som sluttet i vinter.

- Ser fram til å bli kjent med Frøya

- Jeg takker ordfører og kommunestyret for tilliten, sier Mosebakken til lokalavisa Hitra-Frøya. Hun forteller at hun fikk en hyggelig telefon fra ordfører Flåmo i første pause etter vedtaket.

- Jeg håper nå at betingelser og avtale kommer på plass innen kort tid. Jeg gleder meg og ser fram til å bli kjent med Frøya kommune både som organisasjon og samfunn, sier Mosebakken, som selv sitter i kommunestyremøte i dag - i Vågsøy kommune.

Enstemmig vedtak

Svanhild Mosebakken (55 år) fra Vågå har vært rådmann i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane siden 2010, og var før det rådmann i Nord-Aurdal (2006-10). Et enstemmig kommunestyret står bak ansettelsen og skjedde uten debatt.

Både ordfører Berit Flåmo og Arvid Hammernes (V) understreket i dagens møte at de er glade for at de har kommet fram til en kandidat som et samlet formannskap kunne anbefale til kommunestyret.