Etter at Frøya Turlag hadde lansert det nye turkartet sist søndag, gikk turen opp til branntomta til Sistranda trimhytte. Til sammen er det 15 personer som trasker fra hotellet og oppover Ørndalen før de tar av på stien mot hyttetomta ved Storhestvatnet.

Minstemann på turen, Ole Petter, er ikke mer enn så vidt fylt ett år, og sitter med et fornøyd smil i en bæremeis på ryggen til pappan sin.

Brun røsslyng?

Det ser ikke like svart ut lenger i marka som det gjorde like etter brannen. Ett og annet grønt strå har vokst seg gjennom den brente overflaten, men hva har skjedd med røsslyngen? Det er ikke bare området der brannen herjet som ser stusslig ut. Også utenfor brannområdet er røsslyngen et trist syn. Lyngen som skulle stått like grønn nå som den er vinters tid er brun og uttørket. Det er ganske sikkert et resultat av vinterens tørke, den tørken som bidro til at lyngbrannen på Frøya ble så omfattende.

BILDESERIE: Se bildene fra en trist dag

Men i maurtuene som ble ødelagt i vinter er det full aktivitet. Så har i alle fall noe i naturen overlevd, og ikke latt seg knekke av verken ekstrem tørke eller brann.

Ny hytte til neste år

På branntomta ser vi restene etter Sistranda trimhytte. Stein etter grunnmuren, stein etter peisen og murpipa, noe sement og litt jernrester. Det er alt som er igjen. Hytta ble flammenes rov den 30. januar, men sjefen i ildsjelgruppa kan berolige med at det blir satt opp ny hytte, så snart alt er klart i forbindelse med forsikringsoppgjøret.

- Hytta var fullverdiforsikret, og det er allerede utbetalt oppgjør for inventaret. Når oppgjøret for selve hytta er klart blir det satt opp ny hytte. Ikke på dugnad, men med helikoptertransport oppover, og et innleid firma som snekkere. Vi satser på at det skjer neste år, opplyser Johan Egil Grønskag.

Mest sannsynlig vil hytta bli fraktet i seksjoner, og den vil inneholde et stort oppholdsrom, og ha store vinduer for godt innslipp av lys.

- Vi har hatt samtaler med de nye grunneierne, og vi regner med å ha en skriftlig avtale snart, legger Grønskag til.

MÅ RYDDES: Når tomta er ryddet, og forsikringspengene er kommet på plass, skal det komme ei ny Sistranda trimhytte på samme sted.