Onsdag ettermiddag møtes Fylkeskommunen, Frøya kommune, ATB og ulike parter fra øyrekka på Dyrøy skole for å diskutere rutetilbudet. Leder for transportkomiteen i fylkeskommunen Karin Bjørkhaug(Krf) forteller hva som vil skje på møtet:

- Vi har invitert ulike impliserte parter til dialog om transporttilbudet for personer og gods i øyrekka. Det blir først en orientering fra Fylkeskommunen og ATB om bakgrunnen for møtet og hva vi ønsker, før det blir rom for innspill fra ulike aktører, næringsliv og trafikkråd. Og så blir det en runde med spørsmål og dialog, som forhåpentligvis ender med en form for oppsummering. Vi ønsker at alle skal komme til orde med sine meninger og synspunkter, sier Bjørkhaug.

Men hun vil ikke gi noen lovnader under møtet.

- Vi vil ikke gjøre noen direkte forhandlinger over bordet, men vil ta alle innspill med tilbake for å se hva vi eventuelt kan gjøre.

- Har ikke mer penger

Hun er allerede kjent med en del av meningene som vil komme fra folk i øyrekka.

- Vi har fått tilbakemeldinger på noen områder, blant annet at tilbudet for å reise til byen er vel i overkant. Det er ikke avgang til byen hver dag folk ønsker seg. Andre ønsker seg raskere transport og flere avganger, mens andre mener noen avganger ikke står i forhold til det ønskede tilbudet. Nå er vi i den situasjonen at vi ikke har mer penger i potten, og vi må derfor omdisponere rutetilbudet for å kunne gjøre justeringer. Da vil det få konsekvenser for andre avganger, og man må være villig til å ta konsekvensene av det. Å ta bort noen avganger til byen kan være noe vi kan vurdere, sier Bjørkhaug.

Har du innspill? Si din mening i kommentarfeltet under