- Jeg tror du skal være med til Hitra. Det sa Jørgen Fjeldvær til Rutt Janne Lystad (32), da de jobbet sammen i panserbataljonen, Indre Troms. Den gang var de ikke kjærester, så Rutt Janne trodde Jørgen mente på besøk. Men Jørgen, han mente for godt.

Møtte seg selv i døra

Rutt Janne Lystad (32) kommer i fra Agdenes. Etter å ha bodd flere ulike steder i Norge, var hun fast bestemt på å aldri flytte tilbake til Trøndelag og kysten igjen.

- Flere jenter i fra min hjemkommune har faktisk flyttet ut til øyregionen. Jeg har rista litt på hodet over det, men nå er jeg her jeg også. Så man møter seg selv i døra av og til.

Hun har bodd på Hitra siden 2012. I august 2014 giftet hun og Jørgen seg, og i februar i år flyttet de inn i sitt nybygde hus på Ansnes.

Rutt Janne forteller at hun har blandede følelser for øyregionen.

- Øyregionen er en kjempeflott plass å bo, store deler av året og har definitivt mye å by på. Det jeg har hatt vanskelig med å rette meg etter, er at miljøet er såpass lite og gjennomsiktig. Også har du bygdedyret. Det du ikke vet om deg selv, det vet andre. Ellers er øyregionen en trygg plass, alle kjenner alle.

På jobbjakt

Det siste året har Rutt Janne jobbet i Lerøy Midt, hvor hun har reist rundt med et avlusningsteam på Trøndelags- og Mørekysten.

Opprinnelig er hun utdannet sykepleier og det hender hun tar på seg vakter i Hitra kommune, for å vedlikeholde kompetansen og fordi hun har savnet pasientkontakten.

Forrige helg hadde Rutt Janne Lystad og Jørgen Fjeldvær en annen jobb på programmet. Da var de konferansierer under Hitterkvelden.

- Har dere bosatt dere her for godt?

- Vi har ingen garanti for det, men det er planen. Jeg er for tiden på leting etter en ny jobb, hvor jeg får brukt meg selv og de egenskapene jeg har å tilby. For meg er en jobb, litt mer enn kun en jobb, den er også en altoppslukende hobby. Jobben har mye å si for trivselen i hverdagen og den er en viktig faktor i forhold til om vi blir boende her eller ikke.

Hva kan Hitra bli bedre på?

- Jeg har bodd i ulik kommuner, og når jeg har flytta dit så har jeg fått en velkomstpakke med nyttig informasjon. Det savnet jeg å få, da jeg kom flyttende til Hitra. Man føler seg satt pris på når man får en velkomsthilsen rett i postkassa. Det betyr også at kommunen har fått med seg at du har bosatt deg der, så det vil jeg oppfordre Hitra kommune å gjøre siden det er ganske stor tilflytting her i øyriket.