Førstkommende helg kommer det mellom 300-400 ungdommer og reiseledere til turnstevne på Frøya.

- Vi gleder oss og synes det er stort å få være vertskap for ungdomsstevnet i turn i år, forteller Adrian Kristiansen (14) på vegne av turngruppa.

At turngruppa i Frøya IL feirer 40 års jubileum i år er blant grunnene til at de har blitt tildelt treffet, legger Kristiansen til.

- I tillegg har vi jo en flott, ny basishall. Det er ikke alle turngruppene som er så heldige at de har treningsfasiliteter som dette tilgjengelig der de bor.

- Det er stort å få være vertskap for ungdomsstevnet i turn, forteller Adrian Kristiansen på vegne av turngruppa.

Veldig sosialt

Denne onsdagskvelden er det konkurransegruppa innen turn som har trening i basishallen på Sistranda.

Ikke alle som er tilstede får deltatt på helgas stevne som er for ungdommer fra 13 år og opp til 18 år, men de yngste turnerne sier de veldig gjerne skulle vært med.

For mange av ungdommene blir dette deres aller første ungdomsturnstevne - og det på hjemmebane.

- Turnstevne blir veldig artig og sosialt. Vi gleder oss til å vise fram basishallen vår, det vi kan av turn og hvordan vi har det på Frøya, sier ungdommene ivrig.

Det beste med et slikt arrangement er å bli kjent med andre på samme alder og med den samme turninteressen. Samt lære nye turnøvelser og se hva de andre ungdommene kan av turn, tilføyer de.

Lære nye øvelser

Dette turnstevnet handler ikke om å konkurrere mot hverandre, sier Adrian.

- Under samlingen kommer vi til å få undervisning av ulike turntrenere i forskjellige øvelser, lære mye nytt og utvikle oss som turnutøvere. Vanligvis starter alle med å lære og øve inn det samme, før det blir turnoppvisning med show og triks på søndag.

Det blir også arrangert ulike workshops for ungdommene blant annet innen Taekwon-do og dans, og fordypning innen forskjellige turnøvelser som tumbling og stortrampoline, legger Kristiansen til.

- Deltakerne kan også uten benytte seg av de fine idrettsanleggene vi har på Frøya helt gratis, blant annet storhallen og svømmehallen.

Det kommer representerer fra tretti ulike lag førstkommende helg fra både Trøndelag og Møre og Romsdal.

Turntrener Robertas Krilavicius sier at barna og ungdommene på Frøya er lærevillige. Her med Laila Helen Kolseth og Ragna Strømskag.

Stort turnmiljø

Det har blitt et veldig stort turnmiljø på Frøya, bekrefter Adrian.

- Etter at basishallen kom fikk vi 150 nye medlemmer, og vi er i dag oppe i 240 medlemmer. Klubben vår er på størrelse med Malvik sin turnforening.

Dette er ikke første gang at Frøya IL arrangerer et stort turnstevne. Tilbake i 2015 arrangerte de barnekretsturnstevne med over 1000 besøkende.

- Det har vi fått veldig gode tilbakemeldinger på, og Frøya brukes som eksempel for hvordan et turnstevne skal gjennomføres. Det er så klart veldig stas.

Så langt har arrangørene det meste klart, de har fått tak i nok frivillige og alle har fått overnatting.

Adrian Kristiansen legger til at de ønsker publikum velkommen til å ta turen innom Frøyahallen på søndag.

- Det er kjekkere å ha oppvisning med publikum til stede. Det setter stemningen.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no