Kort tid etter at det ble gjort sikre observasjoner av rev på Hitra i vinter, ble det funnet en ihjelkørt rev på fv.714 ved Sandstad. Fallviltansvarlig Knut Tore Børø gledet seg først over at revejakta kunne avsluttes, men etter tips om at en ihjelkjørt rev i Snillfjord hadde blitt fjernet, fattet Børø mistanke om at noen hadde gjort en revestrek og tatt med seg Snillfjordreven til Hitra.

- Jeg fikk en melding natt til søndag fra en som hadde sett en død rev på veien i Bustlisundet i Snillfjord. Han syntes kadaveret var mistenkelig likt det som var avbildet i lokalavisa, og koblet fort at det kunne dreie seg om samme rev, fortalte Børø til hitra-froya.no i april.

Analyserte blodprøver

Børø tok derfor blodprøve av reven – og prøver av blodsporene der reven i Snillfjord ble påkjørt.

Nå er blodprøvene analysert Norsk institutt for naturforskning, som konkluderer med at blodet kommer fra samme rev.

- Det var som forventet. Men nå har vi fått bekreftete mistanken, og da er det etter all sannsynlighet minst en rev på Hitra, sier Børø.

Kan nyte sommeren

Reven kan i så fall nyte sommeren uten å frykte for livet.

- Vi fikk avslag på dispensasjon fra jakttida. Derfor må vi vente til neste jaktperiode som starter til høsten. Og før det kommer sporsnø er det som å leke blindebukk, sier Børø.

- Har ikke sansen

Han har ikke mye sans for revestreken.

- Dette har jeg ikke sansen for. Det har utløst alldeles unødvendig aktiviteter, med arbeidstid fra min side, Statens naturoppsyn og analyser fra NINA. Slike morsomheter bør de holde til sin nære vennekrets. Og at det er rev på Hitra er en alvorlig sak, som vi på ingen mate ønsker utpå her, mener Børø.