– Supert at så mange vil være med å skape vinnerkultur, sier Heidi G Nielsen I Trøndersk kystkompetanse.

Lokalavisa skrev midtsommers om Trøndersk Kystkompetanse som følger opp temaet fra Fylkeskommunens store temadag i år; Hvordan sikre at øyregionen blir senteret for vekst i det glabale havbruikseventyret.

I et samarbeid mellom næringsforeningene på Hitra og Frrøya samt Sparebank1er det derfor klart for frokostmøte fredags morgen. Selve frokosten blir på Hotell Frøya, før man beveger seg over til Frøya kulturhus for foredrag og paneldebatt.

Foredragsholder er landslagstrener i skihopp Alexander Stöckl, som i tillegg til å være toppidretstrener har imponert mange med sitt eminente språkøre og en fabelaktig evne til å lære norsk i rekordfart.

–Stöckl vil prate rundt temaene sitt første møte med nordmenn og om det å skape norsk vinnerkultur, så mange er nok spente på fordraget og på Stökels formidlingsevne, sier Heidi G. Nilsen.

Når Stöckl setter siste punktum vil Eli Arnstad presentere resultatet fra undersøkelsen “partnere for nyskapning", som er gjennomført blant studenter ved NTNU. Denne sekvensen har tittelen "Er Hitra og Frøya attraktive? Ønsker nyutdannede studenter å flytte hit?"

Deretter skal Arnstad lede paneldebatten. I panelet sitter blant andre ordfører i Frøya, Berit Flåmo, og varaordfører i Hitra, Per Ervik.

– Spennende paneldebatanter, legger Glørstad til.

Når alle har fått sagt sitt, går turen til Hopsjøbrygga hvor Anders Jektvik vil holde intimkonsert for frokostmøtets deltagere.

- Vi er kjempefornøyde med påmeldingen og håper enda fler tar seg muliigheten til å møte til slik en uvanlig og positiv frokost, avslutter Heidi Glørstad Nilsen.