Terje Svendsen har drevet eget rettshjelper-firma i 18 år i øyregionen. Han har samtidig hatt en delstilling som juridisk rådgiver i Hitra kommune.

Kristine Stokholm Østerballe har praktisert som advokat i København, men kom til Frøya da mannen startet som lege her. Etter en periode som byggesaksbehandler i kommunen, har hun det siste året vært kommuneadvokat i Frøya.

Har sagt opp i kommunene

Nå har de to sagt opp sine stillinger i kommunene, og startet advokatfirmaet Stokholm Svendsen AS. De har allerede åpnet kontor i lokalene vis a vis Sparebank 1 i Sistranda sentrum.

- Jeg kontaktet Kristine allerede da hun kom hit for 4-5 år siden, men det passet ikke da. Men så snakket vi sammen om det igjen nå i januar, og siden da har det gått fort, og vi var operative etter bare en og en halv måned, sier Terje Svendsen, som sier han er trygg på at det vil være nok oppdrag for minst to advokater i øyregionen.

Begge vil ha med seg en del av portefølgen fra kommunene. Forskjellen er at de nå må kommunene eventuelt kjøper tjenestene fra dem på lik linje med andre kunder.

Tar alle typer oppdrag

Ut fra de erfaringene Svendsen har som mangeårig rettshjelper, anslår han at de utover oppdragene fra kommunene, vil ha en fifty-fifty-fordeling mellom oppdrag for bedrifter og private. Både Stokholm og Svendsen vil jobbe som allmenpraktiserende advokater som tar alle typer oppdrag.

- Behovet er stort her ute. Og man har jo nesten alle typer tilbud her, så det er på tide at man også får et advokatfirma lokalt, sier Stokholm Østerballe.

- For folk som trenger advokathjelp må det være en stor fordel at det finnes et tilbud lokalt. Her kan folk komme innom og legge fram sine problemstillinger, og slippe å bruke en hel dag på å reise til byen, sier Terje Svendsen.