Frøya Kino viser onsdag (20. mai) filmen Still Alice. Filmen forteller en gripende historie om det å få Alzheimer i ung alder.

Frøya Demensforening og Livsglede for eldre vil holde stand i forkant av filmen.

- Alzheimer og Demens generelt er noe som rammer mang av oss, direkte eller som pårørende. Det vil bli mulighet for å snakke med oss, og å få informasjon og informasjonsmatrielle. Det vil også bli mulighet for en kaffetår og noe å bite i, forteller Brit Elin Soleng i demensforeninga.

Hun oppfordrer alle som er berørt av temaet om å ta tur og besøke standen i forbindelse med kinoforestillinga onsdag.

Forsøker å være den samme

I filmen møter vi Alice Howland som er en kjent språkprofessor som begynner å glemme ord. Hun får den knusende diagnosen tidlig Alzheimers. Det blir en kamp for å holde kontakten med den hun engang var.

Som 50-åring har Alice Howland alt. Hun er professor i lingvistikk, har mann og tre voksne barn. Over en lengre periode merker hun at hun begynner å glemme ord. Gjerne midt i forelesninger. Hun går til en nevrolog og får etter hvert diagnosen tidlig Alzheimers demens.

Det blir en kamp for hele familien hvor de får de sterke båndene sine testet.

Alice forsøker å holde kontakten med den hun engang var, og å kunne fungere i hverdagen så lenge som mulig. Hennes kamp er både skremmende, hjerteskjærende og inspirerende ...