Forrige uke startet Aleksander Fjeldberg i sin nye jobb som prosjektleder i Trøndersk Kystkompetanse.

Bakgrunn fra Forsvaret

Aleksander flyttet fra Hitra i 2003 og siden den gang har han opparbeidet seg en solid yrkesbakgrunn i fra Forsvaret.

- I ti år har jeg hatt ulike lederroller for Forsvaret i både inn- og utland, forteller Fjeldberg.

- De siste årene har jeg primært jobbet innen logistikkledelse og som logistikkrådgiver.

Sett utviklinga fra utsiden

I utgangspunktet hadde Aleksander aldri sett for seg å flytte tilbake hit, - men øysamfunnet er i vekst og det er spennende tider her ute, smiler han.

Selv om Fjeldberg ikke har bodd på Hitra de tolv siste årene, har han fulgt øysamfunnet tett på sosiale media.

- Jeg har stått på utsiden og sett den enorme utviklinga som har foregått i øyregionen.

Bygger bolig

Nils Jørgen Karlsen, daglig leder i Trøndersk Kystkompetanse, forteller at de gikk via sine nettverk for forslag til gode kandidater i sin søken etter en ny medarbeider.

Og der dukket Aleksander Fjeldbergs navn opp.

Nils Jørgen ringte Aleksander for å høre om hitterværingen ville være med på laget, og det ville han.

Aleksander og hans kone tok det store steget og kom flyttet fra Tromsø, Mia fra sin flotte hjemby og Aleksander fra en god jobb i Forsvaret.

- Sammen ser vi mulighetene her ute, sier Aleksander og forteller at de starter byggingen av egen bolig på Ansnes i april, - vi har virkelig gått "all-in", smiler Fjeldberg og legger til at det er gledelig at også Mia har fått seg jobb her ute, som kontaktlærer ved Fillan skole.

- Bare begynnelsen

- Folk her ute våger å satse, det er artig å se, sier Nils Jørgen Karlsen og forteller at firmaet har nok å gjøre, både for det offentlige og for private virksomheter.

- Vi har bare sett begynnelsen av næringsutviklingen og det er spennende.

I forhold til logistikken her ute, finnes det mange ulike utfordringer som nytilsatte Fjeldberg skal få bryne seg på, - blant annet trailerne som blir stående på vinterføret, utviklingen på Jøstenøya og båtransport av laks som et alternativ, sier Karlsen.

Påvirkningskraft

- Det jeg falt for ved Trøndersk Kystkompentanse er at de tar del i så mye. De har et så vidt spekter, sier Aleksander Fjeldberg.

- Jeg har påvirkningskraft gjennom Trøndersk Kystkompetanse og er ydmyk som får være en del av næringsutviklingen i regionen.

Fjeldberg forteller at han gleder seg til å ta fatt på den varierte hverdagen og nye, spennende og viktige prosjekt.

- Arbeidsoppgavene til Aleksander blir ute hos bedriftene og ute der det skjer. Arbeidsdagene kan være lange og tøffe, sier Karlsen, - men kjedelige blir de i hvert fall ikke.

[M1]

Viktig steg for firmaet

- Jeg vet det kan være vanskelig å bryte opp og flytte på seg. Jeg er selv heimflytter og kom tilbake hit for tre år siden, sier Nils Jørgen Karlsen.

- Vi er derfor veldig glade for at Aleksander har valgt å flytte tilbake ut hit igjen og starte hos oss i Trøndersk Kystkompetanse.

Den daglige lederen sier at Trøndersk Kystkompetanse har en viktig rolle, - og at vi nå får forsterket vår lille organisasjon fra to til tre medarbeidere, det betyr mye og er et viktig steg for oss.

Utflyttere kommer hjem

Aleksander tror flere på hans alder, begynner å se mulighetene her ute.

- Kompetansearbeidsplasser har det blitt flere av på Hitra og Frøya, noe som også gjør det attraktivt for andre utflyttere å komme hjem igjen.

I årene fremover kommer det dessuten til å bli flere hundre nye arbeidsplasser her ute slår Fjeldberg og Karlsen fast.

- Det var noe annet for bare 20-30 år siden, da det heller ble sett på som et tap å flytte hjem igjen. Nå sees det heller på som en stor mulighet og noe man gjør med stolthet i dag, avslutter Karlsen.