Det er mange som besøker Titraniaden, og det er svært mange feriegjester å observere. De lager alle en trivelig atmosfære på årets Titraniade som åpnet fredag. Det var guiding på Stabben fort, det var matkveld med bacalao og seiburger av beste sort, men for mange var nok konserten i kapellet fredag kveld høydepunket. Tre ungdommer, tidlig i tjueårene, utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim, holdt konsert og publikum fikk høre stykker av Mozart, Kjerulf, Sibelius og Grieg. De unge musikere som spilte var Julie Rokseth på harpe, Sindre Skauge på trompet og Siri Waagen Evensen sopran.

Lørdag har det vært salgsmesse ved Fiskarheimen hos Olaug Hakkebo. Og klokka 13.00 var det foredrag om fiskarlagene på Frøya sin historie, i regi av Frøya Historielag. Etter foredraget var det historisk vandring på det tradisjonsrike fiskeværet.

Serveringen i grendahuset var populær og både fiskesuppa og kveitemiddagene var som blåst bort utpå kveldinga, kunne "hovmester" Finn Arne Blomsø fortelle. Da var det laget middag av 65 kilo kveite.

Lørdag kveld innviet ordfører Arvid Hammernes den nye utescenen som sto ferdig til årets høydepunkt på Titran, og deretter spilte Nashville opp til dans.

Søndag var siste dag for årets Titraniade. Det var gudstjeneste i kapellet ved prest Nina Merete Brevik. Johan G Foss holdt foredrag om erkebiskop Aslak Bolt og hans besøk på Titran på 1400-tallet.

MER OM TITRANIADEN i HF TIRSDAG 31. JULI.