Forrige uke ble Titran-samfunnet rammet av to branner. Heldigvis kom ingen personer til skade, men de materielle tapene er store: Den historiske bedriften Titran Canning ble lagt i aske, og to bolighus ble flammenes rov.

LES OGSÅ: TITRAN CANNING OG ETT BOLIGHUS HELT NEDBRENT

Frøya kommune med ordfører Hans Stølan, rådmann Ole Henrik Fjørstad og rådgiver Jan Otto Fredagsvik ønsker at Frøya kommune viser omtanke og solidaritet med Titran og stedets befolkning gjennom en konsert.

- Titran som sted er blitt rammet av tragedier også tidligere. Etter den tragiske ulykka i 1899 fant folket på Titran tid og rom for hverandre. Omverdenen viste omtanke både gjennom ord og handling. Selv om disse hendelsene selvfølgelig ikke kan sammenlignes når det gjelder omfang og konsekvenser for folk og lokalsamfunn, er det viktig at omverdenen også nå viser omtanke for og solidaritet med Titran og befolkningen der. Noen har mistet sitt hjem, og andre har mistet livsverk og arbeidsplasser, uttaler de tre.

SE VIDEO FRA DEN FØRSTE TITRAN-BRANNEN HER

Søndag 3.april er det konsert i Titran kapell som avslutning på prosjektet "Frøya inn i framtida". Som arrangør ønsker Frøya kommune at nettopp denne konserten blir en solidaritetskonsert – spesielt for Titran og befolkningen der – men generelt også for Frøya som kommune.

- Utrolig mange frøyværinger har hatt sin arbeidsplass på Titran Canning, vektlegger Fredagsvik, Fjørstad og Stølan.

LES NYHETSREPORTASJEN I DAGENS PAPIRAVIS: - Jeg satt klar med støvlene da gnistføykene fór forbi huset (Iver Iversen).

Foto: Trond Hammervik