Hotell Frøya starter snart en utbygging som intet mindre enn dobler kapasiteten. På denne tiden neste år vil det være mulig å leie blant annet en luksussuite på 57 kvadratmeter, med sjøutsikt.

Suiter med sjøutsikt

- Vi utvider fra 2000 kvadratmeter til 4000 kvadratmeter. Det betyr en økning med 28 rom til totalt 60 rom. Mot sjøen blir det suiter, én på 57 kvadratmeter, to på 42 kvadratmeter, og 14 minisuiter på 28 kvadratmeter. På baksiden blir det bygget 11 vanlige dobbeltrom, som får utsikt mot et planlagt parkområde. I tilleg blir det sju leiligheter med selvhushold for langtidsutleie, forteller Valborg Bekken, daglig leder ved Hotell Frøya.

Men ikke nok med det. Hotell Frøya forbereder seg på en økning i tilreisende forretningsfolk, og bygger ut slik at de skal trives.

- Viktige folk som kommer

- Vi har hatt en bra økning i de siste årene, og vi opplever at de som kommer er mer bereist og forventer høy standard på møtelokaler og rom. Og det er viktige folk som kommer på besøk, derav suitene. Og det holder ikke lenger med møterom med dårlig ventilasjon og utstyr. Vi ønsker å følge utviklingen og bygger derfor et 200 kvadratmeter møterom med topp moderne utstyr, som kan deles opp i mindre lokaler etter behov, forteller Bekken.

To velværeavdelinger

Og etter hektisk møtevirksomhet, kan hotellgjestene koble av med litt velvære.

- Vi bygger også en 220 kvadratmeter avdeling med jacuzzi, sauna og to behandlingrom med massør og fotterapeut, sier Bekken.

Med oppgradering av dagens hotell pluss utvidelse, vil utbyggingen komme på rundt 35 millioner kroner. Men Bekken har stor tro på at det vil være verdt investeringen.

- Har virkelig trua

- Det er en stor utvikling i øyregionen, med mye som skjer som gjør at vi virkelig har trua på dette. Samtaler med næringslivet viser at en utbygging er etterlengtet, og vi ser selvsagt veldig positivt på byggingen av det nye kulturhuset og kompetansesenteret. Vi håper og tror på et godt samarbeide med dem. De har selv mulighet til å ta de store kursene og arrangementene, men vi har overnatting og mulighet til å servere å servere 400 personer, pluss møtelokale som kan mellom 80 og 100 personer, sier Bekken.

- Vi bygger også en 220 kvadratmeter avdeling med jacuzzi, sauna og to behandlingrom med massør og fotterapeut, sier daglig leder Valborg Bekken.