- Kystvakta hjalp to personer opp av vannet, bisto to båter som drev på havet uten drivstoff og kontrollerte 44 båtførere for promille. De har gjort en viktig jobb denne helga, forteller lensmann Inge Dahlø.

Ungdom hjulpet hjem

Det har vært en spesielt travel helg, og Dahlø forteller at det meste rundt arrangementet på Knarren har gått greit, men at han også sitter igjen med ny lærdom.

- Det var generellt mer fyll en forventet, både fra voksne og unge. Vi har hjulpet to ungdommer hjem, som ikke var istand til å ta vare på seg selv. Dette gjelder også flere voksne, som ikke en gang har greid å stå på sine egne ben, sier Dahlø til Hitra-Frøya.

Han forteller at det ikke er uvanlig med slik fyll, men at det er bekymringsfullt, og han håper på en forbedring.

I forbindelse med helgas storarrangement, ble det også meldt om en legemsbeskadelse hvor en mann ble slått i hodet med en hekkesaks. Og en person i 20-årene fikk bilen avskiltet etter å ha kjørt synlig beruset og uten førerkort.

Godt med flyteutstyr

- Til vanns gjorde Kystvakta en viktig jobb. Alt for mange båtførere ble tatt med promille i blodet, for lavt til å straffes, men likevel ikke bra. Tre båtførere fikk også advarsel da de kjørte for fort i 5 knops-sonen, informerer Dahlø.

Han ser likevel positivt på en ting:

- Alle som ble kontrollert av Kystvakta hadde på seg eller hadde lett tilgang til flyteytstyr. Dette tyder på at folk tar slikt på alvor, og det er gledelig, sier lensmannen.

- Vi håper den store tilstedeværelsen hjelper, men nå må folk virkelig skjerpe seg, avslutter Dahlø.