- Tenk å ha slike venner i livet sitt, utbrøt Ellen Wedø Jektvik da hun og ektemann Kolbjørn Jektvik fikk se summen som hadde kommet inn i forbindelse med Hjertevenn-arrangementet til Anette Narmo Hammervold og Tove Mathisen.

Forrige fredag kunne Tove og Anette overrekke Vilde Wedø Jektviks foreldre en sjekk pålydende 55 400 kroner som skal gå uavkortet til Vildes minnekonto.

En hjertevarm kveld

Hjertevenn-kvelden den 21. oktober samlet omtrent hundre personer ved Hotell Frøya.

Kvelden ble brukt til å hedre Vildes liv og å sette fokus på vennskap og det å ta seg tid til hverandre. Arrangementet besto av sang og musikk i fra flere artister, diktlesing, strikkeoppskriftlansering av Hjertevenn-genseren, kaffe, kaker og gode samtaler rundt bordene. Salg av strikkeoppskrifter har forøvrig ført til at det har kommet enda noen kroner til Vildes minnekonto, og det vil komme mer i ukene framover ettersom det fortsatt selges mønster.

- Det skal store hjerter til for å få til et så hjertevarmt arrangement, sier Ellen og kikker bort på sine to gode venninner.

Tove Mathisen og Anette Narmo Hammervold kunne åpne Hjertevenn-kvelden med å fortelle at de begge var overveldet og veldig rørte over responsen arrangementet hadde fått.

Ellen medgir at hun gruet seg og var veldig spent på forhånd for hvordan arrangementet skulle bli.

- Jeg var redd for at det kom til å bli et nytt minnesamvær men så ble ble det bare veldig fint og verdig. Et godt minne vi kommer til å huske på.

- Vi er takknemlige ovenfor Tove og Anette som har arrangert en slik kveld, legger Kolbjørn til.

- Å komme på det er én ting, det andre er gjennomføringsevnen. Vi er rørte og imponerte over det.

I Vildes ånd

- Det er stort å tenke på alle de som får glede av disse pengene, sier Kolbjørn og Ellen.

Ett og ett halvt år har gått siden 19 år gamle datteren Vilde døde av leukemi.

Foreldrene forteller at Vilde hadde et stor sosialt hjerte. Hun var moden for alderen og at hun hadde en godhet for de rundt seg.

- Vildes minneskonto skal gå til gleder i hverdagen for unge voksne kreftsyke, en sak Vilde ivret for etter at hun selv ble syk. Vildes fødselsdag var 20 november. Vi skal markere fødselsdagen ved å overføre penger fra Vildes Minnekonto til Kreftforeningen. Det er Kreftforeningen som administrerer og deler ut pengene. Dette er for oss en god måte å markere Vildes fødselsdag på.

Anette (t.h) lanserte "Hjertevenn-genseren" inpirert av Vilde under arrangementet deres. Den har Ellen begynt å strikke på og salget av strikkeoppskriftene skal føre til enda mer penger til Vildes minnekonto.

Gikk rett i hjertet

Ellen tror at det hjertevarme arrangementet dekket et behov utover deres sorg og det å minnes Vilde.

- Vi mennesker har et stort utbytte av å møtes og temaet sorg det angår oss alle. Alle har sin egen historie, de står kanskje i noe vanskelig eller har opplevd å miste sine nære. Derfor tror jeg ordene og diktene som ble lest og sangene som ble sunget den kvelden, gikk rett i hjertet på alle som var til stede.

Søskenparet Åse og Andreas Johansen opptrådte med nydelig sang og musikk under "Hjertevenn". Det samme gjorde Gabriëla Lukassen og Charlotte Audestad.

- Åpenheten til Vilde og familien hjelper flere enn dere tror, sier Tove til Ellen og Kolbjørn.

- Det virket som folk satte pris på å få delta. Mange ville gjerne vise sin støtte og selv om de visste at de ikke fikk til å komme på «Hjertevenn» så betalte de inngangsbeløpet likevel, skyter Anette inn.

Både arrangørene og foreldrene takker alle de som bidro.

Mange gode hjelpere

Tove og Anette sier de fikk god hjelp i fra flere hold.

- Vi ønsker å takke Hotell Frøya som stilte med gratis lokale og kaffe, Frode Eide i Eide Lyd som også stilte opp gratis. I tillegg fikk vi økonomisk støtte av Lerow og Bewi. Hamarvik Samvirkelag sponset oss med rødbrus, Lek & Lær med bordpynt og Coop Sistranda med garn til Hjertevenn-genseren. En stor takk til alle de som har gitt gevinster til loddsalget, alle kakebakerne og musikerne.

Kolbjørn og Ellen sier til slutt at de er imponerte over Frøyasamfunnet.

- Samfunnet har båret oss frem og holdt oss i gang. Hjertevenn-arrangementet føyer seg fint inn i rekken av hjertegode handlinger i samfunnet vårt. For oss er det stor hjelp i det.